Page 1 of 1

How to put dynamic interfaces to specific VRF

Posted: Fri Sep 17, 2010 7:22 am
by bda
Dear friends!

Is it possible to put dynamic PPPoE interfaces to specific VRF. For example, my internet table lies in vrf-internet, but newly created PPPoE interfaces are all in main routing table after creation.

Re: How to put dynamic interfaces to specific VRF

Posted: Fri Sep 17, 2010 8:05 am
by mrz
It is not possible at the moment, you need to add static pppoe entries in server list and then add them manually to vrf

Re: How to put dynamic interfaces to specific VRF

Posted: Fri Sep 17, 2010 8:16 am
by bda
It is not possible at the moment, you need to add static pppoe entries in server list and then add them manually to vrf
Oh... sounds very catastrophic for me... But could you please explain your statement in more detail. Sorry, but I don`t understand the procedure...

Re: How to put dynamic interfaces to specific VRF

Posted: Fri Sep 17, 2010 8:55 am
by mrz
/pppoe server add name=client1 ...
/ip route vrf add routing-mark=test inteface=client1

Re: How to put dynamic interfaces to specific VRF

Posted: Fri Sep 17, 2010 9:30 am
by bda
/pppoe server add name=client1 ...
/ip route vrf add routing-mark=test inteface=client1
Thanks... understood. It is not so perfect for dynamic interfaces and pppoe aggregation services. But can I use some sort of script? Does ROS have tool set for changing routing table for interface in near online timescale?

Re: How to put dynamic interfaces to specific VRF

Posted: Mon Aug 18, 2014 9:52 am
by alexcherry
Hi guys, I want to update this old topic.
We have quite big MPLS network and we started to work with Internet VRF, so we are putting PPPoE interfaces there manually.
The problem at the moment is that in Winbox we can add only 30 interfaces to the VRF, in terminal it accepts more.
Adding additional interface in terminal to VRF is complicated, because we have to enter all interfaces and then add a new one.

The question to Mikrotik support is if this limitation of 30 interfaces in Winbox will not cause some problems ?

Re: How to put dynamic interfaces to specific VRF

Posted: Tue Aug 19, 2014 11:42 am
by alexcherry
Update: Limitation on amount of interfaces in VRF is 30, if we put more pppoe interfaces to VRF in terminal, PPPoE server/VRF will start become strange, so we are moving to DHCP now

Re: How to put dynamic interfaces to specific VRF

Posted: Wed Sep 21, 2016 11:34 am
by Splash
I know this post is an old one and I had hoped Mikrotik would have resolved or increased this limit by now.

I have run in to the same issue when adding GRE interfaces to a VRF with a VLAN. One can't add more than 30 through Winbox, but one can through the CLI. It seems even adding more than this value through the CLI it breaks.

I hope this limit can be increased as 30 interfaces in a VRF is very small.