Community discussions

MikroTik App
 
kdavid
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 141
Joined: Sun Jul 03, 2005 8:11 pm

RB 1100 Full BGP throughput.

Sun Feb 13, 2011 2:52 pm

Hello,

is anyone using MK RB 1100 or 1000 rog full bgp routing? I am interested in maximum throughput.Will be possible route around 600-700 Mb/s?

Second question:

Is anyone using mikrotik OS on PC for full bgp routing?

Thanx,

dav
 
User avatar
roc-noc.com
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 869
Joined: Sun Dec 02, 2007 3:27 am
Location: Rockford, IL USA
Contact:

Re: RB 1100 Full BGP throughput.

Sun Feb 13, 2011 5:34 pm

Hello,

is anyone using MK RB 1100 or 1000 rog full bgp routing? I am interested in maximum throughput.Will be possible route around 600-700 Mb/s?

Second question:

Is anyone using mikrotik OS on PC for full bgp routing?

Thanx,

dav
Based on customer feedback, I think the RB1100 should be good for about 200Mbps. I would recommend something with 3GHz or faster dual core Pentium for your requirements.

Tom
-----------------------------------------------
http://www.roc-noc.com
Tom, CCNA, ISP, USA Mikrotik Distributor
888-762-5662
-----------------------------------------------
 
kdavid
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 141
Joined: Sun Jul 03, 2005 8:11 pm

Re: RB 1100 Full BGP throughput.

Sun Feb 13, 2011 8:38 pm

Thanx for your answer.

Is this kind of solutionstable? 3 GHz Quad core xenon CPU for around 800 - 900 Mbit/s FULL BGP routing with 2 upstream providers?


How much memory is required for this kind of solution?





Hello,

is anyone using MK RB 1100 or 1000 rog full bgp routing? I am interested in maximum throughput.Will be possible route around 600-700 Mb/s?

Second question:

Is anyone using mikrotik OS on PC for full bgp routing?

Thanx,

dav
Based on customer feedback, I think the RB1100 should be good for about 200Mbps. I would recommend something with 3GHz or faster dual core Pentium for your requirements.

Tom
 
rodolfo
Long time Member
Long time Member
Posts: 550
Joined: Sat Jul 05, 2008 11:50 am

Re: RB 1100 Full BGP throughput.

Sun Feb 13, 2011 9:00 pm

I use an rb1000 with 1GBram and two full bgp table; they use 640MB of ram.
It route 100Mbit (connection tracking activated) and 20% of cpu.
rodolfo
IZ0UQV
 
kdavid
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 141
Joined: Sun Jul 03, 2005 8:11 pm

Re: RB 1100 Full BGP throughput.

Sun Feb 13, 2011 9:31 pm

I use an rb1000 with 1GBram and two full bgp table; they use 640MB of ram.
It route 100Mbit (connection tracking activated) and 20% of cpu.

Is it stable please?
My biggest problem right now are rules in our peering cente. We MUST use only CISCO. I dont understand why. But if i compare the price of MK based HP server and cisco 7201 it is horrible. :shock:

Thanx anyone
 
rodolfo
Long time Member
Long time Member
Posts: 550
Joined: Sat Jul 05, 2008 11:50 am

Re: RB 1100 Full BGP throughput.

Mon Feb 14, 2011 11:05 pm

very stable:
border.png
also, read this: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=49180
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
rodolfo
IZ0UQV
 
wpeople
Member
Member
Posts: 358
Joined: Sat May 26, 2007 6:36 pm

Re: RB 1100 Full BGP throughput.

Tue Apr 12, 2011 4:27 pm

currently i don't use RB's for BGP, but i've just tested the RB1100AH units.
1GHz CPU speed ~980mbps routing (conntrack off)
1GHz CPU speed ~700mbps routing (conntrack on) 710/11mbps, 62k/22k pps
1.5GHz CPU speed ~1.2Gbps mbps routing (conntrack off) 970/300mbps, 93k/43k pps

Tested with jperf, windows default (maybe 1500byte frames) 100 and 200 paralell connections
Cpu is ~90-95%

I know it not answers Your question, but offer a useful info.
 
nany
just joined
Posts: 2
Joined: Sat Jul 09, 2011 2:39 pm

Re: RB 1100 Full BGP throughput.

Sat Jul 09, 2011 2:53 pm

currently i don't use RB's for BGP, but i've just tested the RB1100AH units.
1GHz CPU speed ~980mbps routing (conntrack off)
1GHz CPU speed ~700mbps routing (conntrack on) 710/11mbps, 62k/22k pps
1.5GHz CPU speed ~1.2Gbps mbps routing (conntrack off) 970/300mbps, 93k/43k pps

Tested with jperf, windows default (maybe 1500byte frames) 100 and 200 paralell connections
Cpu is ~90-95%

I know it not answers Your question, but offer a useful info.


i have a question for you, how did you make conntrack off,
please reply as soon as possible, because i need the solution urgently
 
User avatar
Jeeves
just joined
Posts: 22
Joined: Mon Aug 16, 2010 2:55 pm
Contact:

Re: RB 1100 Full BGP throughput.

Wed Jul 13, 2011 6:18 pm

I've tested the RB1100 with a two full feeds for some time. But the CPU load was about 80-100% percent in my case. I switched to a x86-box, which works fine. (Celeron @3Ghz IIRC). So I'd advise you to get a x86 box.
 
wpeople
Member
Member
Posts: 358
Joined: Sat May 26, 2007 6:36 pm

Re: RB 1100 Full BGP throughput.

Wed Jul 13, 2011 7:17 pm

nany:
in cli: ip firewall connection tracking set enabled (or disabled)
 
faisali
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 180
Joined: Fri Oct 08, 2010 5:11 am

Re: RB 1100 Full BGP throughput.

Wed Jul 27, 2011 5:38 pm

FYI... with ver 5.x if you have winbox open to the router, while doing BGP updates, the cpu utiliation shoots up high, and accepting routes takes a lot longer...
(BUG with WINBOX ?)

Close Winbox, use SSH or even the Webfig interface..

We see this behavior on x86 boxes as well.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests