Community discussions

MUM Europe 2020
 
jbaird
newbie
Topic Author
Posts: 48
Joined: Tue May 10, 2011 6:11 am

How to configure OSPF interface cost?

Tue Jul 10, 2012 4:08 pm

Can someone give me a clue how to configure OSPF interface cost? I typically do not manually add/configure OSPF interfaces.. they are automatically populated when the OSPF session starts. When I go to "Routing/Ospf/Interface" and click on one of these dynamically created interfaces, I do see the "Cost" value, but it is greyed out so I cannot change it.

I simply need to change the cost of one interface to make it higher to prefer one interface over the other.

Thanks.
 
User avatar
mrz
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 5960
Joined: Wed Feb 07, 2007 12:45 pm
Location: Latvia
Contact:

Re: How to configure OSPF interface cost?

Tue Jul 10, 2012 4:23 pm

add static ospf interface with desired cost.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests