Community discussions

MUM Europe 2020
 
jbaird
newbie
Topic Author
Posts: 48
Joined: Tue May 10, 2011 6:11 am

Odd OSPF problems

Thu Jul 12, 2012 6:33 pm

I have an email in with support regarding this. We are seeing very odd OSPF (?) related problems between two of our routers. One is a 1100AH running 5.18, and one is a 450G running 5.14. They are connected via UBNT M5's in WDS mode.

* The two routers have an established OSPF broadcast session between them.
* Several times per day, R1 reports that it's ethernet link goes physically down.
* The OSPF neighbor goes down
* The ethernet link comes back up, but only at 10M/full
* The ethernet link goes back down
* The ethernet link comes back up, this time at 100M/full
* OSPF reports "state change from Exchange to 2-Way" 4-6 times
* OSPF then reports "wrong peer state, state=ExStart"

The only way to get the OSPF session to re-establish is to physically reboot the radio on one end. EVERYTHING on these towers has been replaced - routers, all cabling, UBNT radios, etc. This continues to happen on this one link.

This may not be OSPF related, but at this point, I'm looking for any advice.

Thanks.
 
sup5
Member
Member
Posts: 323
Joined: Sat Jul 10, 2010 12:37 am

Re: Odd OSPF problems

Thu Jul 12, 2012 7:05 pm

you are a victim of the port-flapping issue.

have you tried to upgrade the routerboot?
/sys routerboard upgrade

this fixed the port flapping for me in one case.
 
jbaird
newbie
Topic Author
Posts: 48
Joined: Tue May 10, 2011 6:11 am

Re: Odd OSPF problems

Thu Jul 12, 2012 7:36 pm

No, I haven't, but I will!

Thanks,

Josh
 
jbaird
newbie
Topic Author
Posts: 48
Joined: Tue May 10, 2011 6:11 am

Re: Odd OSPF problems

Fri Jul 13, 2012 6:18 pm

Support told me this was normal for auto-negotiation.. I think not. Anyhow, I upgraded the firmware this morning, so we'll see how it works.

Josh
 
jbaird
newbie
Topic Author
Posts: 48
Joined: Tue May 10, 2011 6:11 am

Re: Odd OSPF problems

Mon Jul 16, 2012 5:04 pm

This RB ran all weekend with no problems. Thanks again!
 
samsung172
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1186
Joined: Sat Apr 04, 2009 3:45 am
Location: Østfold - Norway
Contact:

Re: Odd OSPF problems

Mon Jul 16, 2012 10:47 pm

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests