Community discussions

 
User avatar
lcm
Trainer
Trainer
Topic Author
Posts: 57
Joined: Wed Apr 28, 2010 11:56 pm
Location: Brazil
Contact:

MPLS / VPLS - cant ping each other

Thu Nov 21, 2013 12:02 am

Hi guys,

i need some help here, this is my scenario:

Rt1 -> Rt2 -> Rt3 -> Rt4 -> Rt5

Rt1
RouterOS 5.26
Rb1100AHx2

Rt2 to Rt5
RouterOS 5.26
Rb1200

They are running OSPF + MPLS with a /29 between each router.
vpls tunel with LDP

The problem:

I can estabilish the vpls and Ping from Rt1 to Rt2,3,4 the tunel with Rt1-Rt5 is estabilished but cant ping each other.

Ldp interfaces have been added, mpls interface MTU is 1500 for all.

some clues?

More info:
i did a sniffer and attached the image. it seens cant find the interface (unknown)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Greets from Brazil.

Luiz Claudio Martins Maia
 
User avatar
lcm
Trainer
Trainer
Topic Author
Posts: 57
Joined: Wed Apr 28, 2010 11:56 pm
Location: Brazil
Contact:

Re: MPLS / VPLS - cant ping each other

Mon Nov 25, 2013 8:18 pm

anyone out there?
Greets from Brazil.

Luiz Claudio Martins Maia
 
CelticComms
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1766
Joined: Wed May 02, 2012 5:48 am

Re: MPLS / VPLS - cant ping each other

Mon Nov 25, 2013 11:19 pm

It isn't clear which IPs you have assigned to the VPLS interfaces or what the routing table looks like on R1 & R5.
Interlynx | Networking and Information Security Consultants & Trainers | Email: routerlynx@gmail.com
BGP | EIGRP | OSPF | MPLS | Firewall | VPN | IPsec | Multicast | QOS | IPv4/6 | STP | VLAN | PON | AE | M2M | and more!

 
User avatar
lcm
Trainer
Trainer
Topic Author
Posts: 57
Joined: Wed Apr 28, 2010 11:56 pm
Location: Brazil
Contact:

Re: MPLS / VPLS - cant ping each other

Mon Nov 25, 2013 11:37 pm

ok, i'm sorry about that, i'll try to be clear:

vpls from Router 1 to Router2:
r1 vpls ip-192.168.0.1
r2 vpls ip-192.168.0.2
Status running.
ping OK


vpls from Router 1 to Router3:
r1 vpls ip-192.168.0.1
r3 vpls ip-192.168.0.2
Status running.
ping OK

vpls from Router 1 to Router4:
r1 vpls ip-192.168.0.1
r4 vpls ip-192.168.0.2
Status running.
ping OK

vpls from Router 1 to Router5:
r1 vpls ip-192.168.0.1
r5 vpls ip-192.168.0.2
Status running.
ping NOT OK


With default ping size.
i can ping from outside the vpls
Greets from Brazil.

Luiz Claudio Martins Maia
 
CelticComms
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1766
Joined: Wed May 02, 2012 5:48 am

Re: MPLS / VPLS - cant ping each other

Tue Nov 26, 2013 12:27 am

Does it show running at both ends - R1 & R5? (I ask because it is possible to get one end showing running and the other end not...)

Any firewall differences on R5?
Interlynx | Networking and Information Security Consultants & Trainers | Email: routerlynx@gmail.com
BGP | EIGRP | OSPF | MPLS | Firewall | VPN | IPsec | Multicast | QOS | IPv4/6 | STP | VLAN | PON | AE | M2M | and more!

 
User avatar
shahbazian
Trainer
Trainer
Posts: 166
Joined: Fri Sep 09, 2011 6:22 pm
Location: Iran
Contact:

Re: MPLS / VPLS - cant ping each other

Tue Nov 26, 2013 9:00 am

You say:
mpls interface MTU is 1500 for all.
But I thing you should use 1526 for mpls interface MTU when use vpls.
/mpls interface
set 0 interface=all mpls-mtu=1526
Learn MikroTik to improve your network.
( MTCNA, MTCRE, MTCWE, MTCTCE, MTCUME, MTCIPv6E, MTCINE )
MikroTik Certified Trainer & Consultant
RIPE NCC Trainer
 
User avatar
lcm
Trainer
Trainer
Topic Author
Posts: 57
Joined: Wed Apr 28, 2010 11:56 pm
Location: Brazil
Contact:

Re: MPLS / VPLS - cant ping each other

Tue Dec 10, 2013 4:59 pm

Does it show running at both ends - R1 & R5? (I ask because it is possible to get one end showing running and the other end not...)

Any firewall differences on R5?
thanks for the answer.

yes, running on both ends.

no firewall at all.
Greets from Brazil.

Luiz Claudio Martins Maia
 
User avatar
lcm
Trainer
Trainer
Topic Author
Posts: 57
Joined: Wed Apr 28, 2010 11:56 pm
Location: Brazil
Contact:

Re: MPLS / VPLS - cant ping each other

Tue Dec 10, 2013 5:01 pm

You say:
mpls interface MTU is 1500 for all.
But I thing you should use 1526 for mpls interface MTU when use vpls.
/mpls interface
set 0 interface=all mpls-mtu=1526

thanks for the answer.

yes i know i should, but i have some mtu problema with wireless devices. so if i keep the mtu 1500 the RB must fragment the packet, right?
Greets from Brazil.

Luiz Claudio Martins Maia
 
User avatar
shahbazian
Trainer
Trainer
Posts: 166
Joined: Fri Sep 09, 2011 6:22 pm
Location: Iran
Contact:

Re: MPLS / VPLS - cant ping each other

Sat Mar 01, 2014 12:57 am

so if i keep the mtu 1500 the RB must fragment the packet, right?
If MTU is too large and next header is IP
Then generate “ICMP Need Fragment error”
Else silently discard packet
Learn MikroTik to improve your network.
( MTCNA, MTCRE, MTCWE, MTCTCE, MTCUME, MTCIPv6E, MTCINE )
MikroTik Certified Trainer & Consultant
RIPE NCC Trainer

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests