Community discussions

MUM Europe 2020
 
ropeba
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 220
Joined: Sat Jul 29, 2006 4:13 pm

CCR - Multicast over EoIP, and PPPoE problem

Thu Jan 09, 2014 12:52 pm

Hi, I have the following problem with CCR. So, I have EoIP tunnel that only passes through the CCR (he's not terminate to the CCR).

RB2011 (1)> CCR> RB2011 (2)

EoIP is terminated on the RB2011 (1) and RB2011 (2) and through it passes multicast (IPTV), not much, 5-6 mbps - one TV channel.
Happens to me that, when someone connects with PPPoE or disconnects the CCR, the image on the IPTV stream stops briefly, half a second, or pixelisation appears and tone is paused briefly. Can you please check what's the problem and why this is happening because the CCR is not doing anything about terminating EoIP, just passing through him. ROS is 6.1 version.
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: CCR - Multicast over EoIP, and PPPoE problem

Fri Jan 10, 2014 3:32 pm

please try on the latest release of RouterOS if behaviour is the same.
 
ropeba
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 220
Joined: Sat Jul 29, 2006 4:13 pm

Re: CCR - Multicast over EoIP, and PPPoE problem

Fri Jan 10, 2014 8:28 pm

Last edition of ROS has too many bugs and it' unstable and it' s on CORE router and I don't dare to do an upgrade. On routers on which I tested 6.7 I had problems, users are faced with Internet breaks, IPs and DHCP server are gone, half of RB services is not in function etc.
 
ropeba
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 220
Joined: Sat Jul 29, 2006 4:13 pm

Re: CCR - Multicast over EoIP, and PPPoE problem

Thu May 15, 2014 11:23 am

Hi, I have the following problem with CCR. So, I have EoIP tunnel that only passes through the CCR (he's not terminate to the CCR).

RB2011 (1)> CCR> RB2011 (2)

EoIP is terminated on the RB2011 (1) and RB2011 (2) and through it passes multicast (IPTV), not much, 5-6 mbps - one TV channel.
Happens to me that, when someone connects with PPPoE or disconnects the CCR, the image on the IPTV stream stops briefly, half a second, or pixelisation appears and tone is paused briefly. Can you please check what's the problem and why this is happening because the CCR is not doing anything about terminating EoIP, just passing through him. ROS is 6.1 version.
This problem still persist, in version 6.12.
 
mobilexpi
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 95
Joined: Thu May 26, 2005 5:24 am
Location: Santiago

Re: CCR - Multicast over EoIP, and PPPoE problem

Sun Sep 04, 2016 7:27 am

@ropeba
Did you find any solution for this? I'm having the same issue.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests