Community discussions

MikroTik App
 
szuwar
just joined
Topic Author
Posts: 12
Joined: Mon Aug 08, 2011 11:35 am

packed marked with bridge output are not queued

Tue Nov 18, 2014 11:40 pm

packets successfully marked on bridge output chain
/interface bridge filter print
0   chain=output action=mark-packet new-packet-mark=5-out out-interface=ether5 log=no log-prefix=""

/interface bridge filter print stats
CHAIN                                                                                                                                                    ACTION                 BYTES         PACKETS
0   output                                                                                                                                              mark-packet             6910             126
are NOT seen by queue:
/queue tree print stats
name="test" parent=global packet-mark=5-out rate=0 packet-rate=0 queued-bytes=0 queued-packets=0 bytes=0 packets=0 dropped=0
routeros v6.20
I have try both use-ip-firewall yes | no in bridge settings - same result

why is that happening ?
 
faisali
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 180
Joined: Fri Oct 08, 2010 5:11 am

Re: packed marked with bridge output are not queued

Wed Nov 19, 2014 12:37 am

Take a look at this presentation http://mum.mikrotik.com/presentations/RU13/megis.pdf

According to slide # 22...... output chain on bridge does not go thru HTB Queue Tree.
 
szuwar
just joined
Topic Author
Posts: 12
Joined: Mon Aug 08, 2011 11:35 am

Re: packed marked with bridge output are not queued

Wed Nov 19, 2014 9:40 pm

So it looks like its feature not a bug - thanks for answering me. Please close the topic
 
ludvik
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 65
Joined: Mon May 26, 2008 4:36 pm

Re: packed marked with bridge output are not queued

Thu Apr 09, 2015 3:21 am

It's sounds as bug for me ... Queues based on INPUT ports in bridge is OK, but based on OUTPUT ports is impossible? Why? In ROS 6.27. I need this!

Marking packets in bridge filter working (counter increasing), but not usable in QT nor in SQ (in /ip firewall filter is also unusable).
add action=mark-packet chain=output new-packet-mark=AIR2_OUT out-interface=vlan52
But this work fine (QT, SQ, filter):
add action=mark-packet chain=input in-interface=vlan52 new-packet-mark=AIR2_IN
This code also not working (counter is still zero):
/ip firewall mangle
add action=mark-packet chain=postrouting new-packet-mark=TEST out-bridge-port=vlan51 out-interface=bridge1
Packet mark based on out-bridge-port is spirit in machine ...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests