Community discussions

 
sebus504
just joined
Topic Author
Posts: 22
Joined: Thu Mar 29, 2012 10:30 pm

Licence Chr in gns3

Wed Nov 28, 2018 11:50 am

Hello, if I have CHR licenses, can I use it for several routers in GNS3 for learning?


Greetings
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 23592
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Licence Chr in gns3

Wed Nov 28, 2018 11:54 am

each running instance has their own SystemID and needs a separate license. But you can use the CHR without licene in FREE mode, it works with all functions
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
TomjNorthIdaho
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 879
Joined: Mon Oct 04, 2010 11:25 pm
Location: North Idaho
Contact:

Re: Licence Chr in gns3

Wed Dec 05, 2018 6:59 pm

each running instance has their own SystemID and needs a separate license. But you can use the CHR without licene in FREE mode, it works with all functions
Well yes and no
Each CHR license level as different built-in rate limiting (to encourage user testing and then to later purchase a CHR license).

CHR Free mode works but tops out at around 1-meg for bi-directional Ethernet throughput.
CHR License level P1 has a 1-Gig Speed-Limit
CHR Licence level P10 has a 10-Gig Speed-Limit
CHR License level P-Unlimited has no built-in Speed-Limits
CHR License level "60-day trial" has no built-in Speed-Limits but only runs for 60 days
For more CHR License Level info , take a look at: https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:CHR#CHR_Licensing

If you are going to use a paid-for CHR License in a production enviornment, I would only suggest the License Level P-Unlimited.


Note - it is pretty easy to transfer/move a license from one CHR to a different CHR. This can come in pretty if you happen to crash a box and end up building a new CHR.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests