Community discussions

 
User avatar
TomjNorthIdaho
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 980
Joined: Mon Oct 04, 2010 11:25 pm
Location: North Idaho
Contact:

EoIP ( help ) works on Physical Mikrotik but not a CHR

Thu Apr 18, 2019 6:18 pm

EoIP ( help ) works on Physical Mikrotik but not a CHR

I hope somebody has an answer.

This works: Physical Mikrotik (remote) using EoIP to a Physical Mikrotik (local) with MTU = 1500

This does NOT work: Physical Mikroitk (remote) using EoIP to a CHR (under VMware ESXi) (local) with MTU = 1500

I suspect it is either EoIP on the CHR is broken , or more likely the problem has something to do with packets through my VMware ESXi server to the virtual CHR.
I have a hunch it could have something to do with VMware ESXi needing a network interface setting changed.

Thanks for any advice/information

North Idaho Tom Jones
 
Fraction
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 82
Joined: Wed Jan 16, 2013 9:42 pm
Location: Helsinki, Finland

Re: EoIP ( help ) works on Physical Mikrotik but not a CHR

Fri Apr 19, 2019 10:43 am

Try to set Promiscuous Mode to ”accept” on vSwitch or portgroup properties? I have done similar setup couple years ago and cannot remember surely, but I have a hunch that this was needed to get it work.
 
User avatar
TomjNorthIdaho
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 980
Joined: Mon Oct 04, 2010 11:25 pm
Location: North Idaho
Contact:

Re: EoIP ( help ) works on Physical Mikrotik but not a CHR

Mon Apr 22, 2019 10:56 pm

Try to set Promiscuous Mode to ”accept” on vSwitch or portgroup properties? I have done similar setup couple years ago and cannot remember surely, but I have a hunch that this was needed to get it work.
Fraction ; your suggestion appears to of worked
Thanks

North Idaho Tom Jones

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests