Community discussions

 
metecit
just joined
Topic Author
Posts: 1
Joined: Tue May 14, 2019 5:12 pm

Server 2019 HV with chr-6.44.3 no bridge function

Tue May 14, 2019 5:28 pm

Hello an greetings from Northern-Germany,
i am new in touch with mikrotik Router OS an willing to spend more time on it. so i wish to use chs in hyper v with 4 vPorts and bridge funktion.
Is it a BUG or my FAULT ? there is no way to subbmit packets throu, even with or without legacy adapters.

can somebody help me out ?

kind regards
Norman
 
User avatar
vecernik87
Long time Member
Long time Member
Posts: 642
Joined: Fri Nov 10, 2017 8:19 am

Re: Server 2019 HV with chr-6.44.3 no bridge function

Wed May 15, 2019 9:50 am

If something so simple as bridge does not work, it is either mis-configuration or bug.
- Could you firstly describe closer, what are you trying to achieve and what exactly does not work? (i.e. how to reproduce the error).
- Does normal forwarding or at least Rx/Tx on Ethernet ports works?
- Is it related to any bridged traffic or is there any other requirement? (VLANs etc)
- Does it happen with other versions? (older HyperV and/or older CHR)


edit: @cdiedrich excelent point! do you still accept bets on it? :D
Last edited by vecernik87 on Wed May 15, 2019 11:07 am, edited 1 time in total.
 
User avatar
cdiedrich
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 899
Joined: Thu Feb 13, 2014 2:03 pm
Location: Basel, Switzerland // Bremen, Germany
Contact:

Re: Server 2019 HV with chr-6.44.3 no bridge function

Wed May 15, 2019 10:47 am

I could bet that it's related to Hyper-V not being configured for promiscous mode.
-Chris
Christopher Diedrich
MTCNA, MTCUME, MTCWE
Basel, Switzerland
Bremen, Germany

There are 10 types of people: Those who understand binary and those who don't.
There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests