Community discussions

MikroTik App
 
Gordon01
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Thu Aug 08, 2019 10:17 am

RouterOS not detecting a LoRa card

Sun Jan 26, 2020 4:29 pm

I've bought an R11e-LoRa8 card with intention to connect it to my virtual RouterOS router.
I've passed through its USB device, but LoRa section is still empty
/system resource usb print
 # DEVICE VENDOR                   NAME                   SPEED                  
 0 1-0    Linux 3.3.5-smp ehci_hcd EHCI Host Controller   480                    
 1 2-0    Linux 3.3.5-smp uhci_hcd UHCI Host Controller   12                     
 2 3-0    Linux 3.3.5-smp uhci_hcd UHCI Host Controller   12                     
 3 4-0    Linux 3.3.5-smp uhci_hcd UHCI Host Controller   12                     
 4 1-1    QEMU                     QEMU USB Tablet        480                    
 5 2-2    MikroTik                 R11e-LoRa              12 
/lora print  
Flags: X - disabled 
What's wrong?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
pukkita
Trainer
Trainer
Posts: 3038
Joined: Wed Dec 04, 2013 11:09 am
Location: Spain

Re: RouterOS not detecting a LoRa card

Tue Jan 28, 2020 5:14 pm

Try System > Routerboard Is there an USB button? (not USB power reset)? Try setting there USB Type for LoRa8 to Mini PCIe.
Simplicity is the Ultimate Sophistication - Da Vinci
Getting the most out of this forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests