Community discussions

MikroTik App
 
User avatar
Hammy
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 761
Joined: Fri May 28, 2004 5:53 pm
Location: DeKalb, IL
Contact:

CHR vSphere >10 gigabit of throughput

Tue Jun 09, 2020 4:08 am

Do any of you have a CHR running on vSphere that is moving more than 10 gigabit/s on a given interface?

We have one going to a vswitch is configured with more than one physical interface in an LACP configuration.
We have one VM (a CHR) on that vSwitch.
ROS reports the connection as 10 gigabit/s.
We start getting packet loss (about 70% - 80% CPU usage) at about 8.5 gigs and we peaked around 9 gigs. My first suspicion is that the bonded port isn't actually providing 20 gigs to the CHR and thus hitting an interface capacity issue. That said, I don't see anywhere I would change this, either in vSphere or in ROS.

Is that changeable somehow? If so, how?


What else might be causing me woes?

I've disabled RPS and moved to the multi-queue Ethernet queues. I got lower CPU usage, but it's not flowing more bits.

It seems like once we cross 8.5 gigabit/s through it, CPU usage increases faster than it did before.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-----
Mike Hammett

The Brothers WISP
 
User avatar
TomjNorthIdaho
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1104
Joined: Mon Oct 04, 2010 11:25 pm
Location: North Idaho
Contact:

Re: CHR vSphere >10 gigabit of throughput

Tue Jun 23, 2020 2:56 am

Something I posted in another greater than 10-Gib related post a few moments ago ...

1st - check your license level.
2nd - If using VmWare ESXi, then use vmxnet3 interfaces
 
User avatar
Hammy
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 761
Joined: Fri May 28, 2004 5:53 pm
Location: DeKalb, IL
Contact:

Re: CHR vSphere >10 gigabit of throughput

Tue Jun 23, 2020 3:03 am

Unlimited license. We were using VMXNet3 but moved some of them to PCI passthrough we can't really move the 40 gig interfaces over, however.
-----
Mike Hammett

The Brothers WISP
 
pacmen
newbie
Posts: 28
Joined: Wed Dec 13, 2017 6:55 pm

Re: CHR vSphere >10 gigabit of throughput

Sun Jul 12, 2020 1:17 am

Does the lacp is configured on the vswitch or on the ros?
 
User avatar
IPAsupport
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 56
Joined: Fri Sep 20, 2019 4:02 pm

Re: CHR vSphere >10 gigabit of throughput

Wed Aug 26, 2020 8:05 pm

What brand and model is the switch? Can you share the LACP config?
Global - MikroTik Support & Consulting - English | Francais | Español | Portuguese +1 855-645-7684
https://iparchitechs.com/services/mikro ... l-support/ mikrotiksupport@iparchitechs.com

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests