Community discussions

MikroTik App
 
netboyzin
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 69
Joined: Thu Mar 21, 2013 3:42 pm

Bandwidth not crossing 2.4Gbps in Mikrotik CHR

Tue Nov 03, 2020 11:13 am

Hi

I am trying to run a Mikrotik CHR instance in the following configuration Server -

CPU- CLX 6210U 1P 20C/40T 2.5G 27.5M 10.4GT 150W 3647
RAM - 64 GB
LAN CARD - Intel 82599ES 10 Gigabit SFI/SFP+ Network Connection ( rev 01 )
OS - CentOS 8.2
Virtualization platform - KVM

Problem is that server LAN card is not crossing 2.4 Gbps bandwidth mark . We have inserted 10G SFP+ module , but in router it is showing ethernet instead for SFP+ . Can anybody help , why the server LAN card bandwidth is not crossing 2.5Gbps mark? Linux OS is recognizing it as a 10G interface.
 
netboyzin
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 69
Joined: Thu Mar 21, 2013 3:42 pm

Re: Bandwidth not crossing 2.4Gbps in Mikrotik CHR

Tue Nov 24, 2020 1:57 pm

Hi All

I am trying to install Mikrotik CHR top of Proxmox VM. Server is having 2 x10Gig LAN Card ( Intel Corporation 82599ES 10-Gigabit SFP+ Network Card ). Proxmox is detecting the card but somehow , I am unable to pass proper LAN Card information inside Mikrotik CHR- that is why the Network Interface card is showing only 1G bandwidth inside CHR. We have tried with vmxnet3 driver as well as VirtIO driver , but these LAN Card drivers are unable to recognize any 10Gig interface.

Any help is welcome.

AP

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests