Page 1 of 1

RB1000, metarouter, crash with > 512MB ram

Posted: Mon Feb 01, 2010 12:56 pm
by Eising
Hi there,

I have a consistent issue on RB1000 units, where the ram has been upgraded. When I add a metarouter, the router crashes. I get no messages in the console, or anything, it just freezes completely. It works fine with the bundled memory... I have checked several RAM circuits, and I get the issue consistently.

Any ideas?

Re: RB1000, metarouter, crash with > 512MB ram

Posted: Mon Feb 01, 2010 1:43 pm
by uldis
What RouterOS version you are using?
How big memory you specified for the metarouter and how much RAM you have in the RB1000 plugged in?

Re: RB1000, metarouter, crash with > 512MB ram

Posted: Mon Feb 01, 2010 1:55 pm
by Eising
I've tried a lot of different versions. I've tried from 3.30 to 4.5.
The router has a 2GB kingston block in (giving it 1.5 GB effectively), and it doesn't matter how much memory I specify for the guest.

Re: RB1000, metarouter, crash with > 512MB ram

Posted: Mon Feb 01, 2010 2:30 pm
by uldis
So to reproduce - reset the configuration on RB1000, go into the metarouter menu and click on the + for adding a new metarouter, and after pressing ok, the board freezes - no response, even not from the console?

Re: RB1000, metarouter, crash with > 512MB ram

Posted: Mon Feb 01, 2010 2:33 pm
by Eising
Exactly. This is exactly what happens.

Re: RB1000, metarouter, crash with > 512MB ram

Posted: Wed Feb 03, 2010 5:13 pm
by uldis
thank you for the report, we will check how to fix this problem.