Community discussions

 
pavelh
just joined
Topic Author
Posts: 18
Joined: Mon Jan 04, 2010 12:17 pm
Location: Varnsdorf, Czech Republic

RouterOS 5.8 broke Metarouters?

Fri Nov 04, 2011 9:32 pm

Extracted from 5.8 announcement topic:


RB-450G, after upgrade from 5.6 to 5.8 on all metarouters (4 metarouters running RouterOS, 32 MB RAM each):
execve: No such file or directory
Kernel panic - not syncing: Attempted to kill init!
CPU Usage of RB450g is about 40 %. The same happens even on freshly created new metarouter (fifth).

Downgrade to 5.6 helped. RB-450g has now 100 MB RAM free and CPU usage 1 %.

Are Metarouters in 5.8 broken?
 
abeggled
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 52
Joined: Mon Aug 16, 2010 4:00 pm
Location: Zollikofen, Switzerland

Re: RouterOS 5.8 broke Metarouters?

Fri Nov 04, 2011 9:37 pm

I can confirm this. my 450G ... :(
 
FIPTech
Member
Member
Posts: 469
Joined: Tue Dec 22, 2009 1:53 am

Re: RouterOS 5.8 broke Metarouters?

Sun Nov 13, 2011 1:38 am

Metarouter broken on RB493AH with version 5.8.

Broken on RB450G as well.

Are there any problems to revert to 5.6 ?

Error when connecting to console :

execve: No such file or directory
Kernel panic - not syncing: Attempted to kill init!
 
User avatar
cbrown
Trainer
Trainer
Posts: 1840
Joined: Thu Oct 14, 2010 8:57 pm
Contact:

RouterOS 5.8 broke Metarouters?

Sun Nov 13, 2011 3:48 am

Yes they are dead! RB1100, RB450G, and RB493AH. That's all I have tried.
C.Brown

cbrown[at]ravenrocknetworks.com
MTCNA - MTCRE - MTCWE - MTCTCE
MTCSE - TRAINER-0179

Next Training
https://www.cbrown.co/2019/04/08/mtcna-june2019-wv/
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: RouterOS 5.8 broke Metarouters?

Mon Nov 14, 2011 11:31 am

not sure what RB1100 you tried but all PPC boards (with support of metarouter) worked fine, while any MIPSBE board failed to start RouterOS guest (OpenWRT worked)
 
User avatar
cbrown
Trainer
Trainer
Posts: 1840
Joined: Thu Oct 14, 2010 8:57 pm
Contact:

RouterOS 5.8 broke Metarouters?

Mon Nov 14, 2011 4:51 pm

It was our core router. It was something I was messing with a while ago and to be honest I couldn't tell you when it broke. We actually had some metarouters die on AH boards and I remembered we had one on the 1100. When I checked it, it was also dead. But it is good to know they do work on PPC now. Thanks!
C.Brown

cbrown[at]ravenrocknetworks.com
MTCNA - MTCRE - MTCWE - MTCTCE
MTCSE - TRAINER-0179

Next Training
https://www.cbrown.co/2019/04/08/mtcna-june2019-wv/
 
rviteri
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 84
Joined: Fri Nov 18, 2011 5:53 pm

Re: RouterOS 5.8 broke Metarouters?

Sat Dec 17, 2011 10:53 am

Hi, is openwrt now stable in 450G? Or does it keep randomly rebooting in this version as well?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests