Community discussions

 
getonlove2
newbie
Topic Author
Posts: 37
Joined: Wed May 26, 2010 5:34 pm

mikrotik and elastix

Wed Nov 16, 2011 6:56 am

hello!!

i installed elastix iso that consists of centos 5.6 in mikrotik's kvm. and it is successfully running. but i was confused if it support dahdi hardware. since elastix needs dahdi hardware to connect to pstn lines.

Help!!!


:) :)
 
User avatar
omega-00
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1166
Joined: Sat Jun 06, 2009 4:54 am
Location: Australia
Contact:

Re: mikrotik and elastix

Wed Nov 16, 2011 8:14 am

I believe you're referring to a physical PCI card for connecting to PSTN lines yes?

If this is the case then you're not going to have much luck using KVM as there's no-way in the mikrotik implementation to configure hardware pass through to the virtual machines. It might be a better idea for you to run ESXi on the physical box then run both RouterOS and Elastix as vm's of the host machine.
brightwifi.com | mikrotik-routeros.com | MTCNA,MTCWE.MTCTCE | Give karma where due
 
xbaha
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 111
Joined: Fri Mar 09, 2007 12:16 pm

Re: mikrotik and elastix

Thu May 03, 2012 12:42 am

==> you're not going to have much luck using KVM as there's no-way in the mikrotik implementation to configure hardware pass through to the virtual machines

can you explain why?
 
User avatar
omega-00
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1166
Joined: Sat Jun 06, 2009 4:54 am
Location: Australia
Contact:

Re: mikrotik and elastix

Thu May 03, 2012 6:03 am

Because the mikrotik KVM implementation is limited on features; only what can be easily provided access via winbox/terminal is offered.
The only real virtual hardware option offered is the ability to create the virtual ethernet interfaces required for a machine to be able to connect out to the internet.

You can read more about the specifics of it here: http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:KVM
brightwifi.com | mikrotik-routeros.com | MTCNA,MTCWE.MTCTCE | Give karma where due
 
ericsooter
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 272
Joined: Mon Mar 07, 2005 6:16 pm
Location: Oklahoma USA

Re: mikrotik and elastix

Thu Jul 05, 2012 11:19 pm

You would not have an easy way of connecting POTS lines without some sort of gateway device. But you could easily purchase sip trunks from a vendor such as phonebooth.com (no hardware needed). If you must have POTS line integration, you can get a VOIP gateway such as this: http://www.voipsupply.com/audiocodes-mp-118-fxo . But they are expensive and troublesome to configure. Although 8-port digium FXO cards are also pretty expensive.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests