Community discussions

 
ingus16
just joined
Topic Author
Posts: 17
Joined: Sun Jan 27, 2013 11:44 am

ESxi5 and Mikrotik 5.20

Tue Jan 29, 2013 6:16 am

I have problem, i just installed wmware esxi 5.1 and mikrotik 5.20, everything seems fine , an LAN also work but WAN doesn' t work ? How can i solve this problem ?
Mikrorik see LAN cards but doesn' t accept incoming dhcp wan !
Please help
 
User avatar
cbrown
Trainer
Trainer
Posts: 1839
Joined: Thu Oct 14, 2010 8:57 pm
Contact:

Re: ESxi5 and Mikrotik 5.20

Tue Jan 29, 2013 2:37 pm

I would first check your ESXi and make sure your networking is still setup correctly.
C.Brown

cbrown[at]ravenrocknetworks.com
MTCNA - MTCRE - MTCWE - MTCTCE
MTCSE - TRAINER-0179

Next Training
https://www.cbrown.co/2019/04/08/mtcna-june2019-wv/
 
ingus16
just joined
Topic Author
Posts: 17
Joined: Sun Jan 27, 2013 11:44 am

Re: ESxi5 and Mikrotik 5.20

Sat Feb 09, 2013 12:31 pm

I checked..and find bug in ESXI5, but solved it !
 
User avatar
aacable
Member
Member
Posts: 423
Joined: Wed Sep 17, 2008 11:58 am
Location: ISLAMIC Republic of PAKISTAN
Contact:

Re: ESxi5 and Mikrotik 5.20

Wed Feb 27, 2013 7:23 am

You can't claim its a bug in ESXi, perhaps a configuration mistake probably :)
ESXi works good with about every OS I have tested.
Specially Microsoft/Mikrotik/Linux ,
I have deployed may scenarios with Mikrotik / Squid Proxy and Radius Manager in one Server with ESXi Virtualization technology and all of them works great with lots of pwer saving, easy management, easy backup and restore using VEEAM. once all machines are configured properly, create there backup with veeam or any other tool and you will sleep better in night, in case of any disaster, just restore the last working image of that particular guest.
_____________
Regard's

Syed Jahanzaib
Web: http://aacable.wordpress.com
Email: aacable [at] hotmail.com
 
coffeecoco
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 175
Joined: Wed Oct 12, 2005 1:17 pm

Re: ESxi5 and Mikrotik 5.20

Sat Mar 30, 2013 3:53 pm

aacable hows your experience with mikrotik compared to kvm vs vmware stability ?
 
User avatar
aacable
Member
Member
Posts: 423
Joined: Wed Sep 17, 2008 11:58 am
Location: ISLAMIC Republic of PAKISTAN
Contact:

Re: ESxi5 and Mikrotik 5.20

Sun Mar 31, 2013 8:53 am

I have used mikrotik in virtualized environment and found it good. My experience is that it perform good with multi core cpu's.
_____________
Regard's

Syed Jahanzaib
Web: http://aacable.wordpress.com
Email: aacable [at] hotmail.com
 
coffeecoco
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 175
Joined: Wed Oct 12, 2005 1:17 pm

Re: ESxi5 and Mikrotik 5.20

Sun Mar 31, 2013 3:52 pm

Ive had some bad luck with mikrotik kvm hosts especially with 5.x as vm i can crash the host with certain tasks
tried proxmox recently 5.x i could crash proxmox host within mins...

traffic-gen does something really bad i dont know what though.
going to try 6 beta on proxmox

already tried 6.0 kvm as host, still tons of issues, such as vm's, i created like 40 ros vms on 6.0 lots of the vms load then i reboot and some dont recover and stop working no matter what i try do to make it boot, have to just re install that image. etc
if all else fails ill have to go with vmware, I just thought that the virtio nic was best....


aacable i sent you an email :)
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: ESxi5 and Mikrotik 5.20

Tue Apr 02, 2013 9:09 am

there is a set limit on how many KVM guests you can have if you are running them on RouterOS host. First (not how they look in the printout, but who gets CPU resources assigned. 8 will boot.
 
coffeecoco
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 175
Joined: Wed Oct 12, 2005 1:17 pm

Re: ESxi5 and Mikrotik 5.20

Tue Apr 02, 2013 1:23 pm

are you saying x86 ros is limited to 8

in what respect?

I have visually booted alot more
so im a little confused please explain more
maybe an example?

Do you have any feedback on my comments i made directly above?
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: ESxi5 and Mikrotik 5.20

Tue Apr 02, 2013 2:28 pm

oh, i messed it up with metarouter instances. sorry. KVM has limits, but they are much higher and you are going to run out of RAM and CPU power (most probably) before you reach it.
 
coffeecoco
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 175
Joined: Wed Oct 12, 2005 1:17 pm

Re: ESxi5 and Mikrotik 5.20

Wed Apr 03, 2013 1:39 am

yep, hey umm janisk do you remember this ticket ?
[Ticket#2013010966000343]
 
AlexS
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 258
Joined: Thu Oct 10, 2013 7:21 am

Re: ESxi5 and Mikrotik 5.20

Thu Oct 10, 2013 7:25 am

Hi

RouterOS newbie. looking to deploy to VMware esxi 5.5. wondering what dimensions of the VM should i set.

2 nic e1000, does the OS know about vmnet nics ?
??? memory 2g ?
??? HD space 10g ??

Alex

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests