Page 1 of 1

ESxi5 and Mikrotik 5.20

Posted: Tue Jan 29, 2013 6:16 am
by ingus16
I have problem, i just installed wmware esxi 5.1 and mikrotik 5.20, everything seems fine , an LAN also work but WAN doesn' t work ? How can i solve this problem ?
Mikrorik see LAN cards but doesn' t accept incoming dhcp wan !
Please help

Re: ESxi5 and Mikrotik 5.20

Posted: Tue Jan 29, 2013 2:37 pm
by cbrown
I would first check your ESXi and make sure your networking is still setup correctly.

Re: ESxi5 and Mikrotik 5.20

Posted: Sat Feb 09, 2013 12:31 pm
by ingus16
I checked..and find bug in ESXI5, but solved it !

Re: ESxi5 and Mikrotik 5.20

Posted: Wed Feb 27, 2013 7:23 am
by aacable
You can't claim its a bug in ESXi, perhaps a configuration mistake probably :)
ESXi works good with about every OS I have tested.
Specially Microsoft/Mikrotik/Linux ,
I have deployed may scenarios with Mikrotik / Squid Proxy and Radius Manager in one Server with ESXi Virtualization technology and all of them works great with lots of pwer saving, easy management, easy backup and restore using VEEAM. once all machines are configured properly, create there backup with veeam or any other tool and you will sleep better in night, in case of any disaster, just restore the last working image of that particular guest.

Re: ESxi5 and Mikrotik 5.20

Posted: Sat Mar 30, 2013 3:53 pm
by coffeecoco
aacable hows your experience with mikrotik compared to kvm vs vmware stability ?

Re: ESxi5 and Mikrotik 5.20

Posted: Sun Mar 31, 2013 8:53 am
by aacable
I have used mikrotik in virtualized environment and found it good. My experience is that it perform good with multi core cpu's.

Re: ESxi5 and Mikrotik 5.20

Posted: Sun Mar 31, 2013 3:52 pm
by coffeecoco
Ive had some bad luck with mikrotik kvm hosts especially with 5.x as vm i can crash the host with certain tasks
tried proxmox recently 5.x i could crash proxmox host within mins...

traffic-gen does something really bad i dont know what though.
going to try 6 beta on proxmox

already tried 6.0 kvm as host, still tons of issues, such as vm's, i created like 40 ros vms on 6.0 lots of the vms load then i reboot and some dont recover and stop working no matter what i try do to make it boot, have to just re install that image. etc
if all else fails ill have to go with vmware, I just thought that the virtio nic was best....


aacable i sent you an email :)

Re: ESxi5 and Mikrotik 5.20

Posted: Tue Apr 02, 2013 9:09 am
by janisk
there is a set limit on how many KVM guests you can have if you are running them on RouterOS host. First (not how they look in the printout, but who gets CPU resources assigned. 8 will boot.

Re: ESxi5 and Mikrotik 5.20

Posted: Tue Apr 02, 2013 1:23 pm
by coffeecoco
are you saying x86 ros is limited to 8

in what respect?

I have visually booted alot more
so im a little confused please explain more
maybe an example?

Do you have any feedback on my comments i made directly above?

Re: ESxi5 and Mikrotik 5.20

Posted: Tue Apr 02, 2013 2:28 pm
by janisk
oh, i messed it up with metarouter instances. sorry. KVM has limits, but they are much higher and you are going to run out of RAM and CPU power (most probably) before you reach it.

Re: ESxi5 and Mikrotik 5.20

Posted: Wed Apr 03, 2013 1:39 am
by coffeecoco
yep, hey umm janisk do you remember this ticket ?
[Ticket#2013010966000343]

Re: ESxi5 and Mikrotik 5.20

Posted: Thu Oct 10, 2013 7:25 am
by AlexS
Hi

RouterOS newbie. looking to deploy to VMware esxi 5.5. wondering what dimensions of the VM should i set.

2 nic e1000, does the OS know about vmnet nics ?
??? memory 2g ?
??? HD space 10g ??

Alex