Community discussions

 
brandaoeb
just joined
Topic Author
Posts: 5
Joined: Fri Jan 27, 2017 9:06 am

CSS326 LAG howto does it work?

Thu May 03, 2018 9:18 am

Hi:
Does anyone have this working? I tried with ubuntu server 18.04 with 2 cards and i can not make it work. It is necessary to switch off rstp? Can someone put a full working example on manual or similar with linux (Bonding is working on ubuntu).
Thank you very much
 
berimbau
newbie
Posts: 30
Joined: Wed Aug 03, 2011 11:56 pm

Re: CSS326 LAG howto does it work?

Tue May 15, 2018 1:42 pm

I am having problem with CRS317 LAG too. It is not working. I have a bonding interface in a Vyos and between the I have a CRS317 and it is not allow to pass LACP. I tried to configure it directly on SWOS but it does not work too.

Really said!
 
Robervaldd
just joined
Posts: 11
Joined: Tue Nov 15, 2016 2:11 am

Re: CSS326 LAG howto does it work?

Tue May 15, 2018 6:01 pm

Here I have working with 1.25gb gbics in LAG image attached, I hope it helps!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
brandaoeb
just joined
Topic Author
Posts: 5
Joined: Fri Jan 27, 2017 9:06 am

Re: CSS326 LAG howto does it work?

Fri May 18, 2018 6:24 pm

Yes now it is better, but sttil problem on ubuntu server 18.04, bond is ok but i get message: "bond0: Warning: No 802.3ad response from the link partner for any adapters in the bond"
it looks like switch is not responding
# Bond
        network:
         version: 2
         renderer: networkd
         ethernets:
            switchports:
                    match: {name: "enp*"}
         bonds:
            bond0:
               interfaces: [switchports]
               addresses: [ 192.168.10.50/24, 192.168.10.51/24 ]
               gateway4: 192.168.10.2
               parameters:
                       mode: 802.3ad
                       mii-monitor-interval: 100
               nameservers:
                       addresses: [ 192.168.10.50, 192.168.10.51]
if anyone can help thank you very much
 
JaMo
just joined
Posts: 1
Joined: Mon Apr 16, 2018 2:38 pm

Re: CSS326 LAG howto does it work?

Mon May 21, 2018 9:00 am

Hi brandaoeb,

I have LAG working just fine on the CSS326 connected to two network interfaces on my NAS'es configured to "Round Robin", LAG are set to Static on the switch ports. RSTP must be unchecked for the used switch ports.

/Jan
 
brandaoeb
just joined
Topic Author
Posts: 5
Joined: Fri Jan 27, 2017 9:06 am

Re: CSS326 LAG howto does it work?

Wed May 23, 2018 9:50 am

News: i tried with ubuntu 16.04, made a bond0 with 2 intel pro nics and it WORKS !!. So we have netplan.io problems on ubuntu server 18.04.NOT a Mikrotik problem. The message: "bond0: Warning: No 802.3ad response from the link partner for any adapters in the bond" is stil there but it works tested with iperf3.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests