Community discussions

 
sterling
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 74
Joined: Tue Jan 18, 2011 8:55 am

RB260GS Management VLAN and ARP Ping but no real ping??

Thu Nov 26, 2015 2:24 am

If my network is trunked to pass management VLAN traffic on say VLAN 40, can I just put 40 in the VLAN field on the management page and that's it?

I have an issue, maybe related to SWOS or my Dell switch or my CCR config.

I have access to the unit via IP on that bridge on the CCR.

Then when I put the VLAN ID 40 in the management page, it is no longer accessable.

This is correct.

But I can't get to it via IP from the management network.

I CAN ARP ping it from anywhere in the management network from any of my mikrotik boxes.

But I can't ping it from the same boxes.

What does that mean??
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
chechito
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1743
Joined: Sun Aug 24, 2014 3:14 am
Location: Bogota Colombia
Contact:

Re: RB260GS Management VLAN and ARP Ping but no real ping??

Thu Nov 26, 2015 4:27 pm

Note: SwOS uses a simple algorithm to ensure TCP/IP communication - it just replies to the same IP and MAC address packet came from. This way there is no need for Default Gateway on the device itself.
taken from

http://wiki.mikrotik.com/wiki/SwOS

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests