Community discussions

 
chalan
newbie
Topic Author
Posts: 25
Joined: Wed Sep 14, 2005 1:29 pm

RB260GS V1.17 VLAN how to

Sat Apr 28, 2018 10:28 pm

Hello,

i need to be 100% sure... can somebody help me with VLAN settings on RB260GS?

SFP port is uplink port, connected to EdgeCore switch with VLAN 2990 tagged (iptv) default 1 (net), 110 tagged (management)

Image

i need to set RB260GS to have port 1 and port 4 with tagged 2990 VLAN and on port 5 untaged 2990.

Image

Image

Is it set correctly?
  • VLAN mode STRICT or ENABLE?
  • 2990 VLAN when tagged ADD IF MISSING or LEAVE AS IS?
  • 2990 VLAN when untaged ALWAYS STRIP?
 
User avatar
k6ccc
Member
Member
Posts: 479
Joined: Fri May 13, 2016 12:01 am
Location: Glendora, CA, USA (near Los Angeles)

Re: RB260GS V1.17 VLAN how to

Wed May 02, 2018 11:27 pm

I can tell you that is not how I have my RB260 set up. Frankly, I am a bit confused about what you are trying to accomplish. I am assuming that your SFP port (which you state is your uplink), is connected to a smart device. If that's the case, why do you have any non-tagged traffic on that port. Are the devices on ports 1 - 5 smart (i.e. VLAN aware)?, and do they need to have more than one VLAN. Assuming that ports 1 - 5 are all "client" type devices, generally they are not VLAN aware, so I'm kind of wondering.
Give a little more info and I can better answer your questions.
RB750Gr3, RB750r2, CRS326-24G-2S (in SwitchOS), CSS326-24G-2S, CSS106-5G-1S, RB260GS
Not sure if I beat them in submission, or they beat me into submission


Jim

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests