Community discussions

MikroTik App
 
Throesch
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Mon Apr 27, 2020 1:39 am

Slow upload Speeds with CRS312-4C+8XG-RM

Mon Apr 27, 2020 1:51 am

My internet is 1G/1G.
Swos: 2.11
RouterOS: 6.46.5

So while in Swos on the CRS312-4C+8XG-RM D/L 902.82 Mbit/s , U/L 2.29 Mbit/s
While in RouterOS: D/L 980.65 Mbit/s , U/L 977.39Mbit/s

any settings i can change so i can use Swos and get the speeds i should be
 
SpeedKills
just joined
Posts: 1
Joined: Mon Apr 27, 2020 9:16 pm

Re: Slow upload Speeds with CRS312-4C+8XG-RM

Mon Apr 27, 2020 9:25 pm

I was pulling my hair out!

Mine is the exact opposite, 1 Gb internet. I have internet coming in to pfSense, out LAN to CRS312 (port12), then to a Netgear MK62 (port 11 and 8 has been attempted). The wireless AP gets capped at roughly 3mb download, upload stays normal. I have one wired computer that is getting fairly normal net speed (port1). Problem only occurs in SwOS, if I flop it to RouterOS everything is happy.

I find consolation that I’m not the only one, sorry to wish it on you. Hopefully someone will have some answers.
 
Throesch
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Mon Apr 27, 2020 1:39 am

Re: Slow upload Speeds with CRS312-4C+8XG-RM

Fri May 01, 2020 6:58 pm

yea i fell you there. In RouterOS everything runs good. But SwOS not so much. have even reassigned which port is WAN toggled off flow control. i have gone through every port including the SFP ports. same issue.
 
rzehan
just joined
Posts: 1
Joined: Mon Jun 22, 2020 10:18 am

Re: Slow upload Speeds with CRS312-4C+8XG-RM

Mon Jun 22, 2020 10:40 am

I can confirm the same: routerOS works ok, swOS does not.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests