Community discussions

MikroTik App
 
raytaylor
just joined
Topic Author
Posts: 13
Joined: Wed Dec 28, 2011 12:19 pm
Location: Melbourne

Split Horizon

Tue Feb 02, 2021 10:37 am

Hi All

I would like some advice for which model to buy which will do split horizon without a performance impact.

I would like to bridge some VLANs on a single physical port together, and then enable split horizon. Q-in-Q

I tried this a few years ago but performance was very bad as it disabled the hardware offload on the switch and used the CPU instead. Switch model CPUs apparantly very good.

Is there a way to do this in hardware while still keeping full speed throughput?

I was thinking maybe I am better to use a router for this task as they have much more powerful CPUs but as this device just needs to switch 4gbit/sec, add/remove VLAN tags, bridge some VLAN interfaces together and split-horizon'ing, I was thinking a switch would typically be better?
The split horizon thing has me worried so hoping you can provide some advice before I go and order something that wont work with hardware offload.

Diagram attached

Many thanks
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
:D There is no place like localhost :D
 
User avatar
CZFan
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 2024
Joined: Sun Oct 09, 2016 8:25 pm
Location: South Africa, Krugersdorp (Home town of Brad Binder)
Contact:

Re: Split Horizon

Tue Feb 02, 2021 4:42 pm

Not sure I follow.

Layer 2 is logically segregated right, that is one of the reasons for Vlan's?

To block comms between these on Layer 3, use firewall
MTCNA, MTCTCE, MTCRE & MTCINE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 83 guests