Community discussions

MikroTik App
 
xyxyxyxy
just joined
Topic Author
Posts: 1
Joined: Mon Feb 15, 2021 4:17 am

CSS610-8G-2S+IN No Link on SFP+ with Intel X520

Wed Feb 17, 2021 11:37 pm

Hey,
just wanted to let you know that there's a huge bug, using the CSS610-8G-2S+IN with an Intel X520-DA2.

The Switch will show an active Link on SFP+, but it doesnt get recognized by the Intel NIC, for both and DAC. Reproduced it with 2 different Intel Cards as well as 3 Transceiver pairs and cables and one DAC.

Tried following Firmwares:
2.12 (shipped with this)
2.13rc6
2.13rc12
2.13rc25

With 2.13rc12 the issue is resolved, and i have a stable connection, but when updating to 2.13rc25 the issue is back. So there's definitly a bug in the firmware.

I already created a ticket for this issue, but as it did take me weeks to resolve this, i wanted to share incase someone has the same problem.
 
SamMK
just joined
Posts: 1
Joined: Thu Feb 18, 2021 1:07 pm

Re: CSS610-8G-2S+IN No Link on SFP+ with Intel X520

Thu Feb 18, 2021 1:11 pm

Same thing i have a Intel X520 DA1
Tested multiple DAC and Transceiver.
2.12 didn't work
2.13rc12 worked

also tested an other 2.13 from support and didn't work.

Switch always show( even with the broken firmwares) link up and show info from DAC and Transceiver
 
smakkerlak
just joined
Posts: 1
Joined: Tue Dec 03, 2019 10:51 pm

Re: CSS610-8G-2S+IN No Link on SFP+ with Intel X520

Fri Feb 19, 2021 6:39 pm

Looks like the same problem i have - Intel x520-1 cards with FS SFP-10GSR-85 sfp+ plugs on both windows and linux without luck (unplugged network cable/no carrier).
Everything looks great in the switch including that there should be link, but something seems to be failing in auto negotiation. Cards, sfp plugs and fiber is good in other equipment. Setting 1g full duplex manually on both ends works.

Edit: 2.13rc12 does indeed seem to allow me to link.
Last edited by smakkerlak on Fri Feb 19, 2021 7:42 pm, edited 1 time in total.
 
duy31
just joined
Posts: 1
Joined: Sat Feb 20, 2021 4:52 pm

Re: CSS610-8G-2S+IN No Link on SFP+ with Intel X520

Sat Feb 20, 2021 7:36 pm

Hi all, same thing here.

when back to rc12 from rc25. everything working for 12hours so far.
Downgrading keep all my settings

2 LAG enable (static and active)
2 Vlans (1,100)
DHCP working on all links
the SFPs are working (X520-da1)
IGMP
watchdog enable
got mac on hosts
management through sfp2 is working
Last edited by duy31 on Sun Feb 21, 2021 10:33 am, edited 1 time in total.
 
fryfrog
just joined
Posts: 2
Joined: Tue Mar 02, 2021 8:18 am

Re: CSS610-8G-2S+IN No Link on SFP+ with Intel X520

Tue Mar 02, 2021 6:31 pm

My Windows desktop with X520 did not see connectivity w/ the stock firmware, nor w/ rc25 or even rc12. On stock and rc25, it says it isn't connected even though link lights and the switch ui at the other end claim otherwise. On rc12, it seems to *link*, but then cannot dhcp.
 
alexk1
just joined
Posts: 19
Joined: Tue Jan 26, 2021 2:57 pm

Re: CSS610-8G-2S+IN No Link on SFP+ with Intel X520

Wed Mar 03, 2021 6:05 pm

I am also having this issue, I will try RC12 now. I have tested with two differrent x520 cards In ESXi, Windows and Ubuntu I have also tried different firmware on the x520 and no difference.
 
alexk1
just joined
Posts: 19
Joined: Tue Jan 26, 2021 2:57 pm

Re: CSS610-8G-2S+IN No Link on SFP+ with Intel X520

Wed Mar 03, 2021 9:26 pm

Also of note while researching the issues I was having with the x520 cards i found this gem!

https://forums.servethehome.com/index.p ... ers.24634/

Change your eeprom to allow SFP's from any manufacturer not just Intel.

Works really well on the two card I unlocked I have tested with cisco and Mikrotik SFPs as well as £15 fs.com ones.

Alex

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests