Community discussions

MUM Europe 2020
 
bclew
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Fri Aug 27, 2010 4:18 am

QnQ

Fri Aug 27, 2010 4:39 am

I am hoping this has not been answered in other posts but I can't find it.

The Questions is this. I need to be able to have the RB250GS do QnQ tunneling. I.E. port 1 is an uplink port to my network. port 2 is the customer handoff port. Whatever the customer passes me to port 2 is encapsulated with a VLAN Tag of "whatever" on ingress and on egress that tag is stripped. then passed to port 1 for transport across my network. I use the outer tag for tunneling though my network.

I can also do this at my core network level with my switches but i would need to append a native vlan to there packets but not strip or change there ip information in doing so . Just simply adding another C tag to the packet.


Can this be done with the RB250GS.

thank you
 
kirshteins
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 592
Joined: Tue Dec 02, 2008 10:55 am

Re: QnQ

Fri Aug 27, 2010 8:47 am

Currently it is not supported. But this feature might be implemented in the future.
 
bclew
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Fri Aug 27, 2010 4:18 am

Re: QnQ

Sat Aug 28, 2010 12:11 am

SO tunneling is not support is the switch 802.1ab compliant so i can add a service tag in front of the other taggs on the ip packet. i.e. if a packet comes in with a vlan tag of 25 can i add vlan 26 in front of it. IF i can do this then i can have my carrier switches do the rest.
 
Dhoom
just joined
Posts: 1
Joined: Wed Oct 29, 2014 12:17 pm

Re: QnQ

Wed Oct 29, 2014 12:31 pm

OK.. Will try that..

Thank you.
Are you worried about Braindumps.com exam prep
 
roysbike
just joined
Posts: 5
Joined: Wed Mar 25, 2015 10:38 pm

Re: QnQ

Wed Mar 25, 2015 10:46 pm

Is there support QinQ in swOS RB260GSP?
 
becs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 479
Joined: Thu Jul 07, 2011 8:26 am

Re: QnQ

Thu Mar 26, 2015 10:27 am

Is there support QinQ in swOS RB260GSP?
QinQ is not supported in SwOS
 
taduikis
Member
Member
Posts: 423
Joined: Sat Jul 07, 2007 12:09 pm

Re: QnQ

Wed Apr 08, 2015 11:54 am

It should pass tagged frames untouched if 'VLAN mode' is set to 'optional'. You could configure forwarding according to your needs and let the RB work in sort of VLAN trunk mode providing minimal isolation..

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 3 guests