Page 1 of 1

Mikrotik Discovery Protocol on SwOS

Posted: Tue Apr 05, 2011 5:25 pm
by Jeroen1000
When I enable this protocol on the correct interface on my RB450G, it finds my 250GS switch.

However, the entry for the 250GS ages, and then disappears from the RB450G's neigbor list (this was after > 120 seconds).
Isn't the 250GS supposed to send (broadcast?) neighbor messages to the router at some specific interval?

Re: Mikrotik Discovery Protocol on SwOS

Posted: Wed Apr 06, 2011 10:28 am
by kirshteins
Isn't the 250GS supposed to send (broadcast?) neighbor messages to the router at some specific interval?
Yes, this interval is 60 seconds. Make sure MNDP is enabled on 250GS. Are you using default IP address on this switch?

Re: Mikrotik Discovery Protocol on SwOS

Posted: Wed Apr 06, 2011 1:12 pm
by Jeroen1000
Hello,

No, the default IP on the switch has been changed to 192.168.0.251. The Mikrotik Discovery Protocol option has been checked.

I only get to see the switch on my routerboard 450G when I disable and then reenable discovery on its VLAN10 interface (= trunk to the 250GS)

Re: Mikrotik Discovery Protocol on SwOS

Posted: Wed Apr 06, 2011 1:17 pm
by kirshteins
Perhaps this is an issue with VLAN, what RouterOS version are you using?

Re: Mikrotik Discovery Protocol on SwOS

Posted: Wed Apr 06, 2011 1:25 pm
by Jeroen1000
v4.17 (as there is said to be a bug in 5.00 regarding VLANs). It seems to age until 143 seconds on the routerboard. Then the entry disappears. On SwOS I'm using firmware 1.4.

Re: Mikrotik Discovery Protocol on SwOS

Posted: Wed Apr 13, 2011 1:26 pm
by Jeroen1000
Hi,

any word on this yet?