Community discussions

 
McTedson
newbie
Topic Author
Posts: 28
Joined: Wed Feb 27, 2013 1:04 pm
Location: .ro

Bricked a 250GS and a 260GS

Wed Feb 27, 2013 1:29 pm

Hello,
Have noticed the other day that there was anew software version (1.7) for the SWOS and decided to upgrade one of my production switches.
Bad ideea.
The switch was configured as independent vlans on ports 2-5, trunked to port 1.
I have noticed the VLANS tab was changed layout wise, and in the new layout the values were either missing or all messed up.
After changing them to something that seemed right to me, rebooted the switch and that was it. Management interface is gone. Switch is now basically a dumb switch.
Tried resetting with front switch , top pcb reset pads, bottom reset pads, nothing. Dead.
Since this was out of warranty, I have ordered a 260GS to replace it.
260 came with 1.7, and i did not reload a backup config on it. Instead did all settings from scratch. Did not reboot it until all settings in each tab were entered and applied.
Rebooted aaaand it's gone.
Now i got two bricks.
Did anyone really bothered to test the 1.7 release thoroughly ??

Anyone else had this issues ? I can't be the only one that has bricked two switches like this...
 
McTedson
newbie
Topic Author
Posts: 28
Joined: Wed Feb 27, 2013 1:04 pm
Location: .ro

Re: Bricked a 250GS and a 260GS

Wed Feb 27, 2013 1:44 pm

Just to clarify a few more things:
1. Both switches behave like dumb switches now (the configuration was for vlans etc), so it looks like the swos does not start and leaves the atheros switch in its default state...dumb.
2. I have saved a config from the 260GS before entering the ACL rules (also a bug, if i enter a few acl rules i cannot save a backup anymore - but i remember someone here saying it was already on the bug list). So if someone for support wants to give it a shot..i could attach it here
3. TFTP mechanism does NOT work, and as such i cannot downgrade my 250gs to 1.6. Nor can I the 260 but i don't know if i could downgrade it, 1.6 does not support sfp, might brick the 260gs too.
 
becs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 479
Joined: Thu Jul 07, 2011 8:26 am

Re: Bricked a 250GS and a 260GS

Wed Feb 27, 2013 2:12 pm

Please attach the backup here, I will check it.

Do not install SwOS v1.6 on RB260GS, it will brick RB260GS - TFTP reinstallation will be required.
RB260GS has separate firmware from RB250GS and it is supported starting from SwOS v1.7.
 
McTedson
newbie
Topic Author
Posts: 28
Joined: Wed Feb 27, 2013 1:04 pm
Location: .ro

Re: Bricked a 250GS and a 260GS

Wed Feb 27, 2013 2:16 pm

Please attach the backup here, I will check it.

Do not install SwOS v1.6 on RB260GS, it will brick RB260GS - TFTP reinstallation will be required.
RB260GS has separate firmware from RB250GS and it is supported starting from SwOS v1.7.
It's not like it's not bricked, but yeah i thought so too.
See attached. I can also give you access to another 250GS v1.6 login to see what the config was in the 250GS that died. Let me know.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
becs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 479
Joined: Thu Jul 07, 2011 8:26 am

Re: Bricked a 250GS and a 260GS

Wed Feb 27, 2013 2:44 pm

I cannot access the switch with your backup.
Perhaps access to RB250GS could be more helpful, please write to support@mikrotik.com and open a ticket about this problem.
 
McTedson
newbie
Topic Author
Posts: 28
Joined: Wed Feb 27, 2013 1:04 pm
Location: .ro

Re: Bricked a 250GS and a 260GS

Wed Feb 27, 2013 2:56 pm

I cannot access the switch with your backup.
Perhaps access to RB250GS could be more helpful, please write to support@mikrotik.com and open a ticket about this problem.
You mean you cannot access it anymore ?
Thank you, will contact support then...
 
McTedson
newbie
Topic Author
Posts: 28
Joined: Wed Feb 27, 2013 1:04 pm
Location: .ro

Re: Bricked a 250GS and a 260GS

Wed Feb 27, 2013 6:50 pm

I'm assuming hard reseetting the 260 is similar to 250 ? There is no power led or act led though so how do we do this exactly ??
 
becs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 479
Joined: Thu Jul 07, 2011 8:26 am

Re: Bricked a 250GS and a 260GS

Thu Feb 28, 2013 8:30 am

Reset procedure is the same for both RB250GS and RB260GS. Press reset ("RES") button before applying power to the switch and hold it until LED ("ACT") starts blinking.
 
McTedson
newbie
Topic Author
Posts: 28
Joined: Wed Feb 27, 2013 1:04 pm
Location: .ro

Re: Bricked a 250GS and a 260GS

Thu Feb 28, 2013 8:57 am

Hmm on this 260GS power led and act do not turn on at all. The only lights that turn on are link lights .
 
McTedson
newbie
Topic Author
Posts: 28
Joined: Wed Feb 27, 2013 1:04 pm
Location: .ro

Re: Bricked a 250GS and a 260GS

Fri Mar 01, 2013 10:15 am

Any news on this ? Would like to get my stuff back online.
Is this 260 gone ? Should I RMA it ????
 
rcmcronny
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 58
Joined: Wed Mar 02, 2011 3:41 pm

Re: Bricked a 250GS and a 260GS

Sat Mar 02, 2013 12:39 am

Hi,

in my feature sumary/bugs thread (http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php ... 46#p358156) , becs has answered, that with most acls you can brick your RB2*0GS, there will be a SwOS 1.8 shortly.
I think, you should RMA it, or ask through the support email, if there is another possibility.

Ronny
 
McTedson
newbie
Topic Author
Posts: 28
Joined: Wed Feb 27, 2013 1:04 pm
Location: .ro

Re: Bricked a 250GS and a 260GS

Sat Mar 02, 2013 8:54 am

Hi,

in my feature sumary/bugs thread (http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php ... 46#p358156) , becs has answered, that with most acls you can brick your RB2*0GS, there will be a SwOS 1.8 shortly.
I think, you should RMA it, or ask through the support email, if there is another possibility.

Ronny
Thanks Ronny, I've already contacted support for a RMA. We'll see how it goes.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests