Community discussions

 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 24077
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

v6 RC2 released

Wed Oct 24, 2012 7:23 pm

All kinds of small fixes, plus this:
What's new in 6.0rc2 (2012-Oct-24 11:27):

*) added generic fast path support on certain interfaces
(all ethernets on RB3xx, RB6xx, RB7xx, RB8xx, RB9xx, RB1000, RB11xx, RB2011);
*) added ipv4 fast path, it doubles ipv4 forwarding performance
on supported interfaces when no firewall, conntrack, queues.
*) added traffic generator fast path;
*) addedbridge fast path;
More info on fast path: http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Fast_Path
We need all the reports about this version, please if you find any issues - let us know. We are almost ready with v6, and your help is greatly appreciated! Thanks!

http://www.mikrotik.com/download
No answer to your question? How to write posts
 
w0lt
Member
Member
Posts: 480
Joined: Wed Apr 02, 2008 2:12 pm
Location: Minnesota USA

Re: v6 RC2 released

Wed Oct 24, 2012 7:28 pm

Is there a newer version of Winbox that works with RC2? The current version seems to lock up "Crossover" where v5.21 worked fine just a minute ago. Heads up.. :-) :-)

-tp
MTCNA - 2011

" The Bitterness of Poor Quality Remains Long After the Sweetness of Low Price is Forgotten "
 
ffernandes
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 146
Joined: Mon Jun 23, 2008 11:20 pm

Re: v6 RC2 released

Wed Oct 24, 2012 7:44 pm

too bad my rb800 has ether1,2 damage...
 
User avatar
honzam
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 2279
Joined: Wed Feb 27, 2008 10:27 pm
Location: Czech Republic

Re: v6 RC2 released

Wed Oct 24, 2012 7:57 pm

About fastpath - can you answer this question?
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=14&t=66481
LAN, FTTx, Wireless. ISP operator
 
cheeze
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 146
Joined: Tue Jul 31, 2012 7:44 am

Re: v6 RC2 released

Wed Oct 24, 2012 8:27 pm

When one says, "No firewall rules" that means any and all configurations that fall under that right?

So no fast path with Mangle and Marking, or if there is an QoS/Queueing?

I'm not meaning to give a hard time. I'm just meaning to get clarification :)

Thank you Normis and Mikrotik team.
 
w0lt
Member
Member
Posts: 480
Joined: Wed Apr 02, 2008 2:12 pm
Location: Minnesota USA

Re: v6 RC2 released

Wed Oct 24, 2012 9:54 pm

Is there a newer version of Winbox that works with RC2? The current version seems to lock up "Crossover" where v5.21 worked fine just a minute ago. Heads up.. :-) :-)

-tp

After Rebuilding "Crossover", Winbox seems to run nominally. Good to go.. :)
MTCNA - 2011

" The Bitterness of Poor Quality Remains Long After the Sweetness of Low Price is Forgotten "
 
User avatar
tomaskir
Trainer
Trainer
Posts: 1110
Joined: Sat Sep 24, 2011 2:32 pm
Location: Slovakia

Re: v6 RC2 released

Wed Oct 24, 2012 10:35 pm

When one says, "No firewall rules" that means any and all configurations that fall under that right?

So no fast path with Mangle and Marking, or if there is an QoS/Queueing?

I'm not meaning to give a hard time. I'm just meaning to get clarification :)

Thank you Normis and Mikrotik team.
FastPath wont work with connection tracking.

So anything that needs conntrack (firewall, mangle, etc.) will "disable" FastPath if you have conntrack in the new Auto mode.
Unimus - configuration management, automation and backup solution
Mass Config Push, network-wide RouterOS upgrades, and more!
 
cheeze
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 146
Joined: Tue Jul 31, 2012 7:44 am

Re: v6 RC2 released

Thu Oct 25, 2012 1:19 am


FastPath wont work with connection tracking.

So anything that needs conntrack (firewall, mangle, etc.) will "disable" FastPath if you have conntrack in the new Auto mode.

Cool cool....that makes sense. So basically if there's anything that uses DPI then FastPath (or Fast-Switching as Cisco called it) is disabled. Is this global or per interface?

So say one interface has Mangle rules attached, and another one has nothing other than just normal forwarding then........is it enabled on the bare interface and disabled on the DPI interface?
 
wispwest
Member
Member
Posts: 477
Joined: Tue May 19, 2009 3:48 am

Re: v6 RC2 released

Thu Oct 25, 2012 5:41 am

As I've mentioned since the last 3 releases of v6.

Is there a fix yet, for upgrading from a Mikrotik that has simple queues? It makes absolutely no sense to upgrade a Mikrotik with 400 Simple Queues, and have it LOSE all the IP addresses for each queue. Not cool..
 
TKITFrank
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 236
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:55 pm
Location: Sweden

Re: v6 RC2 released

Thu Oct 25, 2012 6:28 am

Is [Ticket#2012092466000445] fixed?
MTCNA

"I don't believe UNIX is Utopia. It's just the best set of tools around."
 
angboontiong
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1115
Joined: Fri Jan 16, 2009 9:59 am

Re: v6 RC2 released

Thu Oct 25, 2012 7:01 am

can make it work for the bridge interface which have wlan1 and ether1...
hope this can become the RB4xx work like RB800...
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 24077
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: v6 RC2 released

Thu Oct 25, 2012 8:53 am

As I've mentioned since the last 3 releases of v6.

Is there a fix yet, for upgrading from a Mikrotik that has simple queues? It makes absolutely no sense to upgrade a Mikrotik with 400 Simple Queues, and have it LOSE all the IP addresses for each queue. Not cool..
I have not heard about this bug. Did you open a ticket with support?
No answer to your question? How to write posts
 
slech
Long time Member
Long time Member
Posts: 533
Joined: Thu Feb 14, 2008 4:03 pm
Location: Moldova, Chisinau

Re: v6 RC2 released

Thu Oct 25, 2012 1:13 pm

*) winbox & webfig - added simple new version downloading & upgrading panel;
Added in v6 rc2 as 5.21 ?

Not shown in changelog.
sorry for my english
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 24077
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: v6 RC2 released

Thu Oct 25, 2012 1:53 pm

Yes, same added in v6 too.
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
mrz
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 5913
Joined: Wed Feb 07, 2007 12:45 pm
Location: Latvia
Contact:

Re: v6 RC2 released

Thu Oct 25, 2012 4:33 pm

So say one interface has Mangle rules attached, and another one has nothing other than just normal forwarding then........is it enabled on the bare interface and disabled on the DPI interface?
Fast Path is disabled when you add any firewall rule.
 
wispwest
Member
Member
Posts: 477
Joined: Tue May 19, 2009 3:48 am

Re: v6 RC2 released

Thu Oct 25, 2012 7:39 pm

As I've mentioned since the last 3 releases of v6.

Is there a fix yet, for upgrading from a Mikrotik that has simple queues? It makes absolutely no sense to upgrade a Mikrotik with 400 Simple Queues, and have it LOSE all the IP addresses for each queue. Not cool..
I have not heard about this bug. Did you open a ticket with support?
Normis! I've mentioned this in every topic about v6 and even put screenshots, and yes even opened a support ticket with no response to this date. Look at all my recent posts, I think I've brought this up at least 4 or 5 times.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 24077
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: v6 RC2 released

Fri Oct 26, 2012 8:17 am

Please post the ticket number, so I can check who is working on this.
No answer to your question? How to write posts
 
linek1980
newbie
Posts: 34
Joined: Thu Feb 03, 2011 1:39 pm

Re: v6 RC2 released

Fri Oct 26, 2012 9:36 am

NV2 P2MP finally does not disconnect. I thought that it never will. It took two years of release discourage many people forever
 
User avatar
honzam
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 2279
Joined: Wed Feb 27, 2008 10:27 pm
Location: Czech Republic

Re: v6 RC2 released

Fri Oct 26, 2012 12:39 pm

small bug on rb532. After upgrade - disabled packages are now enabled.
And CPU show diferent numbers
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
LAN, FTTx, Wireless. ISP operator
 
User avatar
paka
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 81
Joined: Thu Jan 08, 2009 4:25 pm
Location: Bonn, Germany
Contact:

Re: v6 RC2 released

Fri Oct 26, 2012 2:10 pm

Normis, you have written that v6 RC2 contains no GUI-errors on the User Manager. That is not true.
I show it

1. So i add new user "bab01". See pict 1

2. The user "bab01" logged in by hotspot and used the session.
Then i add with "batch" button six new users. Now see "users" table - some informations for user "bab01" are missing. See pict 2

3. Then i logged in and logged out by user manager. What does user manager now show? Here see that. See pict 3

4. Now the user "ab6j7" log in and we look the "users" table of user manager. See pict 4
um_1teil.JPG
continuation see my next post
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
paka
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 81
Joined: Thu Jan 08, 2009 4:25 pm
Location: Bonn, Germany
Contact:

Re: v6 RC2 released

Fri Oct 26, 2012 2:19 pm

1. No we look the user "ab6j7" in detail - something is missing. See pict 1
2. That is view of "sessions" table as soon as the user "bab01" logged in. See pict 2
3. View of "sessions" table after logged the user "ab6j7" und the user "bab02". Here there are no informations about users "ab6j7" and "bab02" See pict 3.
4. View of "users" table as result. See pict 4

i could't upload the file, received this message "Sorry, the board attachment quota has been reached"
Last edited by paka on Fri Oct 26, 2012 2:39 pm, edited 1 time in total.
 
rmichael
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 718
Joined: Sun Mar 08, 2009 11:00 pm

Re: v6 RC2 released

Fri Oct 26, 2012 2:28 pm

NV2 P2MP finally does not disconnect. I thought that it never will. It took two years of release discourage many people forever
Have you tested latency on your links. In my tests new versions of NV2 traded disconnects for extremely high latencies and lower bandwidth. I much prefer 1 sec disconnects over 3000ms delays.
 
kolinsb
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 63
Joined: Sat Jun 30, 2007 7:22 pm

Re: v6 RC2 released

Fri Oct 26, 2012 2:44 pm

I hope that is allowed to post here suggestions, because i have one. In previous Mikrotik OS versions was implemented IP address list (and then we can use this IP address lists in our firewall rules as src or dst address lists). That's very useful feature of Mikrotik OS. But, I think that a lot of us has something need to use something like MAC address list, for example to mark all trafic which comes from some MAC addressES. Is that possible to implement that feature in Mikrotik? it's hard job to make especially firewall rulles for all MAC address.
 
cheeze
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 146
Joined: Tue Jul 31, 2012 7:44 am

Re: v6 RC2 released

Fri Oct 26, 2012 8:44 pm

So say one interface has Mangle rules attached, and another one has nothing other than just normal forwarding then........is it enabled on the bare interface and disabled on the DPI interface?
Fast Path is disabled when you add any firewall rule.
Ok, so then Fast Path is disabled globally on all interfaces if even one of those rules are broken for one of the interfaces?
 
elmer
newbie
Posts: 40
Joined: Mon Jun 18, 2012 4:02 pm

Re: v6 RC2 released

Fri Oct 26, 2012 11:11 pm

When you set identity of router, and change it after - in neighboors stays old ;)
 
rado3105
Member
Member
Posts: 480
Joined: Sat Jan 12, 2008 11:45 pm

Re: v6 RC2 released

Sat Oct 27, 2012 12:13 am

10 days without any problem on rb2011. There is just: routing, dhcp-server.
Does work nv2 in rc2 version on rb433ah, tested anybody?
 
User avatar
Alessio Garavano
Member
Member
Posts: 304
Joined: Sat May 29, 2004 12:49 am
Location: Corrientes, Argentina
Contact:

Re: v6 RC2 released

Sun Oct 28, 2012 5:30 am

What is the changelog of v5.22rc1? i think without changelog no one is testing...
Alessio Garavano
http://www.isparg.com.ar
 
toni17
newbie
Posts: 36
Joined: Thu Dec 15, 2011 9:55 pm

Re: v6 RC2 released

Sun Oct 28, 2012 4:45 pm

I have tested in RB SXT , wireless works well but the Cpu goes at 100% , after downgraded 5.21 the problem is resolved. Also in RB 751U in queues the tx is not shown , global out not exist , high cpu usage , after downgraded problems are resolved
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3424
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Re: v6 RC2 released

Sun Oct 28, 2012 6:13 pm

NV2 P2MP finally does not disconnect. I thought that it never will. It took two years of release discourage many people forever
Have you tested latency on your links. In my tests new versions of NV2 traded disconnects for extremely high latencies and lower bandwidth. I much prefer 1 sec disconnects over 3000ms delays.
could you be more detailed on your problem with bad latency and low speed? did it get worse when you upgraded to 6.0rc2, if yes, from which version where it was ok?
can you provide remote access to that link so we could check what is happening.
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3424
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Re: v6 RC2 released

Sun Oct 28, 2012 6:14 pm

I have tested in RB SXT , wireless works well but the Cpu goes at 100% , after downgraded 5.21 the problem is resolved. Also in RB 751U in queues the tx is not shown , global out not exist , high cpu usage , after downgraded problems are resolved
did you make Support output file when that happened?
did you check the tool profile to check what was eating that cpu?
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3424
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Re: v6 RC2 released

Sun Oct 28, 2012 6:17 pm

small bug on rb532. After upgrade - disabled packages are now enabled.
And CPU show different numbers
what bios version are you using for that board?
provide us support output file from that router.
 
ArtVandelae
just joined
Posts: 2
Joined: Mon Oct 24, 2011 10:01 pm

Re: v6 RC2 released

Mon Oct 29, 2012 12:51 am

On v6rc2 I'm having issues when making changes to queue tree entries via Winbox.

First, I am unable to change the name of any queue tree entries. I always get an error of "Couldn't change queue <queue-name-here>, already have such name" even if there is only one item in the queue tree list and it has a completely unique name.

Second, making any change to the parent of a root queue tree item causes the entry to be flagged as invalid followed by the router crashing and needing to be power cycled.

This happens on both an RB750GL and an RB2011L.
Last edited by ArtVandelae on Mon Oct 29, 2012 2:58 am, edited 1 time in total.
 
wispwest
Member
Member
Posts: 477
Joined: Tue May 19, 2009 3:48 am

Re: v6 RC2 released

Mon Oct 29, 2012 12:58 am

I've upgraded 5 different routers, all different ranging from RB433, RB493, and RB1100AH.

It's simple. If the router has say 400 simple queues on it, after the upgrade to 6.X, all simple queues IP address change to 0.0.0.0/0. A downgrade back, luckily, saves the IP addresses.

Am I really the only one???
 
dzieva
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 51
Joined: Fri Mar 25, 2011 4:51 pm
Location: Iguassu Falls, Brasil

Re: v6 RC2 released

Mon Oct 29, 2012 2:19 am

NV2 P2MP finally does not disconnect. I thought that it never will. It took two years of release discourage many people forever
Have you tested latency on your links. In my tests new versions of NV2 traded disconnects for extremely high latencies and lower bandwidth. I much prefer 1 sec disconnects over 3000ms delays.
I'm using NV2 now, it's rock.
I see no problem with latency, but a little less bandwidth. (little significant).
Your problem should not be the NV2...
 
rmichael
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 718
Joined: Sun Mar 08, 2009 11:00 pm

Re: v6 RC2 released

Mon Oct 29, 2012 3:41 am

NV2 P2MP finally does not disconnect. I thought that it never will. It took two years of release discourage many people forever
Have you tested latency on your links. In my tests new versions of NV2 traded disconnects for extremely high latencies and lower bandwidth. I much prefer 1 sec disconnects over 3000ms delays.
I'm using NV2 now, it's rock.
I see no problem with latency, but a little less bandwidth. (little significant).
Your problem should not be the NV2...
Did you have problems with NV2 prior to 5.20/21?
 
vadyalex
newbie
Posts: 47
Joined: Tue Jan 17, 2012 11:03 pm

Re: v6 RC2 released

Mon Oct 29, 2012 12:12 pm

I had an DHCP issue with v6 RC1:
When the client is registered and then I make lease as static. If then change IP of the static entry the client does not change the IP. I have tried up/down interface on the client, plug/unplug the connector and so on but the client was stick to the IP it got initially.

After upgrading to RC2 issue is solved.

I am not sure have you been aware of it or not, since I haven't seen any release log entry related to DHCP server.

Thank you for the great product.
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Re: v6 RC2 released

Mon Oct 29, 2012 12:20 pm

try to release lease on the client and then attempt to get the lease again.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Topic Author
Posts: 24077
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: v6 RC2 released

Mon Oct 29, 2012 2:21 pm

I've upgraded 5 different routers, all different ranging from RB433, RB493, and RB1100AH.

It's simple. If the router has say 400 simple queues on it, after the upgrade to 6.X, all simple queues IP address change to 0.0.0.0/0. A downgrade back, luckily, saves the IP addresses.

Am I really the only one???
Wispwest - We checked with v5.18, v5.20 and v5.21 upgrade to v6.0rc2 with 400 and 1000 queues. We did not see any problems. Even v5.xx backups could be successfully restored in v6, even though console has now "target" instead of "target-address" . Downgrade also worked fine in all cases.

Please tell us more about your setup. Did you use any pre-release versions or only versions from our webpage?
No answer to your question? How to write posts
 
dzieva
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 51
Joined: Fri Mar 25, 2011 4:51 pm
Location: Iguassu Falls, Brasil

Re: v6 RC2 released

Mon Oct 29, 2012 3:27 pm

rmichael said...
Did you have problems with NV2 prior to 5.20/21?

Yes, disconnect problems before 5.21
Latency slightly smaller (5%) before 5.21
Bandwidth was slightly higher (10%) before 5.21

But still I'm very happy with 5.21 (6.0rc2 has several bugs, but not related to NV2)
 
User avatar
Alessio Garavano
Member
Member
Posts: 304
Joined: Sat May 29, 2004 12:49 am
Location: Corrientes, Argentina
Contact:

Re: v6 RC2 released

Mon Oct 29, 2012 3:44 pm

i have same problem with Queues Simples too... and has sended supout.rif files to support without good replies... the hotspot users not have limits on v6rcX and when downgrade again to v5.2x the router was crashed and need to reinstall the routeros v5 again by netinstall and restore a backup... this was my bad experience...
Alessio Garavano
http://www.isparg.com.ar
 
User avatar
shade
newbie
Posts: 31
Joined: Fri Jan 14, 2011 7:40 pm
Location: Russia,Maykop

Re: v6 RC2 released

Mon Oct 29, 2012 4:12 pm

On RB-750 some truble with interfaces. I upgraded from 5.x to 6rc2, just after upgrade/reboot everything seems working. But then I unplug my notebook, come to work, return back to home, plug notebook to rb-750, boot notebook, link is not setting up, I try to plug/unplug cable, plug it in other ports on rb-750 - link is not setting up. I reboot rb-750 and after reboot it again become working.


On x86 I cannot install it [Ticket#2012102966000371] - I see package choose dialog, but can do nothing - keyboard seems to not working. I think either keyboard driver not working or it fall in dead loop. I tried to use Netinstall, but on display I see message that there are not some drivers - Netinstall working only for RouterBoard or for x86 should work too?
Нерешаемых проблем нет — есть проблемы, которые никто не решает
 
User avatar
paoloaga
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 221
Joined: Tue Mar 08, 2011 2:52 am
Location: Vaprio d'Agogna (NO) - Italy
Contact:

Re: v6 RC2 released

Mon Oct 29, 2012 6:23 pm

I have several performance issues on 6.0rc2. Tested with RB951-2n and RB1100AH.

With 25Mbit/s of traffic on ethernet interfaces I see the RX DROPS increasing between 2 and 5 packets each second, constantly.

This happens on all interfaces, without any particular settings, only ip routing.

I'm sending the supout.rif.
 
mars
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 228
Joined: Sun Mar 14, 2010 1:43 pm

Re: v6 RC2 released

Mon Oct 29, 2012 9:15 pm

yes ros 6 has a lot of rx drops is there a reason for that
 
prawira
Trainer
Trainer
Posts: 276
Joined: Fri Feb 10, 2006 5:11 am

Re: v6 RC2 released

Tue Oct 30, 2012 3:31 am

Hi All,

as we mentioned on the biggest MUM in Indonesia....
when will mikrotik support the hardware with memory bigger than 2GB ?
or perhaps you can make mikrotik will support unlimited memory ?

PD
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8292
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: v6 RC2 released

Tue Oct 30, 2012 8:02 am

Is there a fix yet, for upgrading from a Mikrotik that has simple queues? It makes absolutely no sense to upgrade a Mikrotik with 400 Simple Queues, and have it LOSE all the IP addresses for each queue. Not cool..
export queues config, upgrade, import?..
when will mikrotik support the hardware with memory bigger than 2GB ?
CCR will - it's 64bit :)
Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.
 
User avatar
NetworkPro
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1369
Joined: Mon Jan 05, 2009 6:23 pm
Location: Worldwide
Contact:

Re: v6 RC2 released

Tue Oct 30, 2012 11:58 am

6rc2 queues sometimes need disable/enable to make 'em work after tweaking them/after tweaking some small parameter of the queue tree

a rb133 disappeared after 6rc3 dev was uploaded to it (was wlan nv2 connection back to us)

bridges with vrrps wlan eth and stuff sometimes did not respond to remove command. after disabling packages mpls ppp dhcp hotspot ipv6 then I was able to remove the bridge

v5.21 stable - if queues have small size for example 3 - they drop some packets. - oh-oohhh ? the queue can't handle the packets that came in even though they are with a low rate - lower than the max-limit. lower than 10mbps. Works fine? with slightly higher queue size.
wiki.mikrotik.com/wiki/NetworkPro_on_Quality_of_Service
 
lavv17
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 120
Joined: Sat Sep 01, 2007 9:01 am

Re: v6 RC2 released

Tue Oct 30, 2012 2:39 pm

CCR will - it's 64bit :)
Great :) Will there be an x86_64 version?
 
User avatar
NetworkPro
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1369
Joined: Mon Jan 05, 2009 6:23 pm
Location: Worldwide
Contact:

Re: v6 RC2 released

Tue Oct 30, 2012 2:54 pm

RouterOS x86 is sufficient as 32 bit and it has been stated in the MUMs that there are no plans for x64 version for x86_64.

I am satisfied with the 32 bit version. Why would you need a different one ? Thanks.
wiki.mikrotik.com/wiki/NetworkPro_on_Quality_of_Service
 
User avatar
vipe
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 166
Joined: Thu Sep 14, 2006 10:05 pm

Re: v6 RC2 released

Tue Oct 30, 2012 3:13 pm

How to convert userman3.x to userman6.x ??
 
vadyalex
newbie
Posts: 47
Joined: Tue Jan 17, 2012 11:03 pm

Re: v6 RC2 released

Tue Oct 30, 2012 4:19 pm

try to release lease on the client and then attempt to get the lease again.
Thank you for the advise, but I'm not sure how to do that? I have tried to "renew lease" on the client machine (as well as mobile device) and tried to unplug and plug cable as well as up/down interface

But, as I said, everything is fine in v6 RC2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests