Community discussions

MikroTik App
 
hoboristi
just joined
Topic Author
Posts: 9
Joined: Fri Dec 25, 2015 8:51 pm

crs125g and nas4free lacp not working

Sat Dec 26, 2015 3:49 pm

Hi,

I have one hp microserver gen8 with nas4free embedded system, and configured lacp on it for the 2 gigabit ethernet nic, and also made it on the crs125g-1s-rm, created a bond with 2 interface and used L2 hash policy, but it is not working as expected. Uplink traffic is intermittend between 0 and 100 megabyte/s, downlink is stable 10 megabyte/s. It is very annoying behavior. Nas4free features are described there: http://www.zoonsweb.nl/wiki/doku.php?id ... r&s[]=lacp
 
cutedrummerboy
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 137
Joined: Thu Nov 14, 2013 6:32 pm

Re: crs125g and nas4free lacp not working

Wed Dec 30, 2015 4:32 am

You should use 802.3ad at both side. for me it works perfectly.
Device: RB2011UIAS-RM, RB750GL, CISCO SG300-28, UNIFI UAP-LR
 
hoboristi
just joined
Topic Author
Posts: 9
Joined: Fri Dec 25, 2015 8:51 pm

Re: crs125g and nas4free lacp not working

Wed Jan 06, 2016 12:07 pm

How can I set up interfaces? The wrong config is:
two ports are in bonding, hash policy layer 2, other values also default (of course no master port)
bonding set to bridge1, what contains ether1-master (other ifaces has ether1-master as master port)
nas4free side bge0 and bge1 in lagg0, and lagg is set to lacp
 
hoboristi
just joined
Topic Author
Posts: 9
Joined: Fri Dec 25, 2015 8:51 pm

Re: crs125g and nas4free lacp not working

Wed Jan 13, 2016 10:07 am

Anyone? :(
 
User avatar
ZeroByte
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 4051
Joined: Wed May 11, 2011 6:08 pm

Re: crs125g and nas4free lacp not working

Wed Jan 13, 2016 5:46 pm

CRS = slow for cpu-forwarded traffic. Bonding is cpu-forwarded traffic.

Use just one gigabit interface and it will go fast.
When given a spoon,
you should not cling to your fork.
The soup will get cold.
 
hoboristi
just joined
Topic Author
Posts: 9
Joined: Fri Dec 25, 2015 8:51 pm

Re: crs125g and nas4free lacp not working

Wed Jan 13, 2016 7:02 pm

:( well..but in that case, why is that device advertised as switch.. lacp is a basic function of managed switches
 
User avatar
ZeroByte
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 4051
Joined: Wed May 11, 2011 6:08 pm

Re: crs125g and nas4free lacp not working

Wed Jan 13, 2016 8:01 pm

:( well..but in that case, why is that device advertised as switch.. lacp is a basic function of managed switches
... because it's certainly a switch. It does offer capabilities in the switch chip that other ROS devices don't have in their switch features (e.g. port isolation is in the CRS switch but not in a 2011).

Here is a wiki article about some examples of CRS capabilities:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:CRS_examples

Perhaps the CRS can do LACP in the switch chip and I'm just not aware of it - check the CRS features manual page:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:CRS_features

Apparently the methodology to get the full functionality from a CRS is different than the typical ROS methodology.

Good luck!
When given a spoon,
you should not cling to your fork.
The soup will get cold.
 
skuykend
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 270
Joined: Tue Oct 06, 2015 7:28 am

Re: crs125g and nas4free lacp not working

Thu Jan 14, 2016 4:21 am

:( well..but in that case, why is that device advertised as switch.. lacp is a basic function of managed switches
Pretty sure that currently the CRS switch chip's only supports static bonding in the switch, not LACP.

I believe the intent is to make them capable, but for some reason it doesn't seem to be a priority for Mikrotik yet.

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], brixsat, Google [Bot] and 56 guests