Community discussions

 
tonny
newbie
Topic Author
Posts: 31
Joined: Fri Oct 09, 2015 10:50 am

win10 mac-telnet

Sun Jan 24, 2016 5:35 pm

Hi,
After "upgrade" to win10 it seems i can no longer use the mac-telnet to mikrotik. I asked someone else who recently switched to win10 and he has the same issue. Any sugesstions ho to fix that ?
( I would expect something you need to tweak in powershell :? )
Thnx,
 
Revelation
Member
Member
Posts: 338
Joined: Fri Dec 25, 2015 5:59 am

Re: win10 mac-telnet

Sun Jan 24, 2016 9:24 pm

I can "mac-telnet" just fine to my mikrotik CCR1009 from Win10.

Have you double checked your version of Winbox and ensured you have the latest version?
 
User avatar
BartoszP
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1715
Joined: Mon Jun 16, 2014 1:13 pm
Location: Poland

Re: win10 mac-telnet

Sun Jan 24, 2016 11:21 pm

Win10 upgrade resets many settings so check if:

A. Is your firewall on or off ?
B. Do you have WinBox exception in your firewall ?
C. Is your Windows's LAN set as private or not ?
Real admins use real keyboards.
 
scampbell
Trainer
Trainer
Posts: 457
Joined: Thu Jun 22, 2006 5:20 am
Location: Wellington, NZ
Contact:

win10 mac-telnet

Thu Jan 28, 2016 6:28 pm

Check the interface you are using has a valid IP address on it, preferably static ip. I know Mac-winbox is l2 but Windows seems to need this.

Try running winbox as admin in Windows.

Try disable any unused interface like wireless

Disable any virtual machine like virtual box.

Disable AV and firewall on PC
 
tonny
newbie
Topic Author
Posts: 31
Joined: Fri Oct 09, 2015 10:50 am

Re: win10 mac-telnet

Fri Mar 25, 2016 3:45 pm

a bit of fiddling with the bindings (ethernet as first card), disable virtualbox and tab network cards ....
can get it to work when really needed but still has me puzzled

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 87 guests