Page 1 of 1

SXT-LTE bridged mode?

Posted: Thu Feb 11, 2016 11:39 am
by ryba84
Hello. I've one SXT-LTE connected to RB2011. How can I get public IP from LTE interface on RB2011? I cannot add LTE interface to the bridge. LTE interface is obtaining address without dhcp-client. For now I've setup with double NAT (one on sxt and one on RB2011), but i want to use ipsec serwer on RB2011 and I cannot.

Thanks for response.

Re: SXT-LTE bridged mode?

Posted: Mon Apr 04, 2016 3:29 pm
by wolfktl
I have the same problem. Think SXT-LTE need to disable Connection tracking Firewall=no
To create a VLAN , to unite with lte out
On RB2011 port example (eth1) to combine with VLAN and then you should work. Sorry for my English

Re: SXT-LTE bridged mode?

Posted: Mon Apr 04, 2016 5:23 pm
by chechito
is a matter of logic,

the device making the LTE connection gets the ip adress from ISP, form that point you have to deal with it as is.

Of course You need to make all the NAT on the sxt LTE, all the topology behind sxt LTE need to be according to that

Re: SXT-LTE bridged mode?

Posted: Tue Apr 05, 2016 9:39 am
by wolfktl
Do not argue , but you need to try at the there is such problem, but do not have the equipment to test

Re: SXT-LTE bridged mode?

Posted: Tue Apr 05, 2016 1:14 pm
by wolfktl
LTE.jpeg

Re: SXT-LTE bridged mode?

Posted: Tue Apr 19, 2016 12:30 am
by NoWaY
can you explain the pic , in steps?

Re: SXT-LTE bridged mode?

Posted: Tue Apr 19, 2016 3:29 pm
by wolfktl
Not implemented . I am looking for a solution . More specifically there is no equipment to test

Re: SXT-LTE bridged mode?

Posted: Fri Apr 22, 2016 6:30 pm
by NoWaY
Not implemented . I am looking for a solution . More specifically there is no equipment to test
ok can you give your conf. file and i will test it on my hardware?

Re: SXT-LTE bridged mode?

Posted: Mon Apr 25, 2016 9:24 am
by wolfktl
unfortunately I have no config. so to no equipment.
You can:
1) configure LTE
2) Create a VLAN on SXT LTE
2) Create VLANs on mikrotik
3) Sebright VLAN on SXT-LTE c lte, and out eth1
4) Connect the SXT LTE and mikroitk
5) Hang VLAN on eth1
6) Set ip address on VLAN

Re: SXT-LTE bridged mode?

Posted: Fri Aug 26, 2016 11:38 pm
by th0massin0
Anybody found working solution?

Re: SXT-LTE bridged mode?

Posted: Sat Aug 27, 2016 3:04 pm
by nz_monkey
No, this functionality is commonly called "DHCP Half-Bridge" but is currently unavailable on SXT-LTE.

Hopefully Mikrotik can do this after they have v7 out.

Re: SXT-LTE bridged mode?

Posted: Fri Oct 07, 2016 1:35 am
by xapepama
1. It has a built-in on-board, high-class LTE modem. +++++
2. Built-in antenna 9 db, a little, but enough for me. +++
3. Has strange type cover, which is likely to be hit the water tightness of the body in question. What do you want for $ 150 ?! --++
4. It can not simply transfer the LTE- transparent interface to another router via ethernet. WHAT? Well, it's obvious, banal function! O_O -------

Almost bought this device, even made the order .. Well, that did not pay! The same garbage (double NAT) quite successfully can my Huawei 3372 .. I will not buy SXT LTE.

Re: SXT-LTE bridged mode?

Posted: Mon Oct 17, 2016 5:05 pm
by mikrolte
I am also getting frustrated on this.

Why isn't it possible to create a bridge containing LTE and ETHER1?
Like any other LTE routers can - it's called "bridge-mode".

So MikroTik please post a working solution or implement it on your next stable release.

Re: SXT-LTE bridged mode?

Posted: Mon Oct 17, 2016 5:07 pm
by mikrolte
unfortunately I have no config. so to no equipment.
You can:
1) configure LTE
2) Create a VLAN on SXT LTE
2) Create VLANs on mikrotik
3) Sebright VLAN on SXT-LTE c lte, and out eth1
4) Connect the SXT LTE and mikroitk
5) Hang VLAN on eth1
6) Set ip address on VLAN
What do you mean with "3) Sebright VLAN on SXT-LTE c lte, and out eth1"?
Did you test this setup?

THX

Re: SXT-LTE bridged mode?

Posted: Wed Oct 19, 2016 2:34 pm
by Aufan388
My company's network guru (we're an ISP) made a work around for the same reason. Someone in our marketing department sold this type of connection to a client that needs static public IPs for their servers.

He used another device on out network to host an EoIP tunnel in order to connect to the SXT LTE.
This used a lot of addresses for us (because we configure with static pub IP pools), 8 addresses were used in total, of course there are other methods to this ;)

Device 1
pub ip was used with its own pool
private ip was set for network and gateway addresses
device_1.rsc

Device 2
pub ip was used with its own pool
private ip was set for client address
device_2.rsc

Re: SXT-LTE bridged mode?

Posted: Wed Oct 19, 2016 5:07 pm
by kristaps
Thanks for suggestions we have this feature in TODO list but no eta for now.

Can you share what other LTE router have this functionality , Model and how they have implemented this feature?

Re: SXT-LTE bridged mode?

Posted: Wed Oct 19, 2016 6:03 pm
by mikrolte
Thanks for suggestions we have this feature in TODO list but no eta for now.

Can you share what other LTE router have this functionality , Model and how they have implemented this feature?
NETGEAR 4G LTE-Modem LB1111
ZTE MF282
ZTE MF283+

Since you update RouterOS I will use the LB1111 in bridge-mode for this.

Re: SXT-LTE bridged mode?

Posted: Tue Dec 27, 2016 9:51 pm
by xapepama
Guys, when the firmware that will make the transparency NAT (Brigde)? I immediately buy a few of these devices. It is waiting for an update! Are there any deadlines?

Re: SXT-LTE bridged mode?

Posted: Sat Apr 29, 2017 2:36 pm
by matiaszon
Thanks for suggestions we have this feature in TODO list but no eta for now.

Can you share what other LTE router have this functionality , Model and how they have implemented this feature?
NETGEAR 4G LTE-Modem LB1111
ZTE MF282
ZTE MF283+

Since you update RouterOS I will use the LB1111 in bridge-mode for this.
Dovado does exactly the same with MOST of the LTE dongles.

Re: SXT-LTE bridged mode?

Posted: Mon Feb 26, 2018 10:27 am
by spippan
No, this functionality is commonly called "DHCP Half-Bridge" but is currently unavailable on SXT-LTE.

Hopefully Mikrotik can do this after they have v7 out.
so, like, "never"?

did a try yesterday with a SXT LTE and a RB922 interconnected .... here the post in detail: (found this topic after i posted - this post would better fit in here *sry)
viewtopic.php?f=2&t=113562&p=644608#p644608