Community discussions

MUM Europe 2020
 
rotana4net
just joined
Topic Author
Posts: 5
Joined: Sat Feb 20, 2016 12:04 pm

how creat vlan in rb1100 ?

Sat Feb 20, 2016 12:18 pm

hey gays how r u ?

i have rb 1100 and i receive internet as peer user so i want to make eth13 in (getaway)
and other ethers make out and vlan

can u help me with this??
 
kiaunel
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 211
Joined: Mon Jul 21, 2014 7:59 pm
Location: Romania

Sat Feb 20, 2016 1:13 pm

Add vlan to master interface or to the bridge, depending of your config. You did not explained in detail what do you want

Sent from my Lenovo K50-t5 using Tapatalk
 
rotana4net
just joined
Topic Author
Posts: 5
Joined: Sat Feb 20, 2016 12:04 pm

Re: how creat vlan in rb1100 ?

Sat Feb 20, 2016 1:25 pm

i want to do vlan server (i want eth13 in and other ethers out ) i dont want the ethers see each other ok???
 
kiaunel
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 211
Joined: Mon Jul 21, 2014 7:59 pm
Location: Romania

Sat Feb 20, 2016 2:33 pm

Then make sure interfaces are not bridged, or have none in the master port settings, ad ips to interfaces, if you need dhcp on them create dhcp servers assigned to every interfaces, then create rules in firewall to block traffic between interfaces. No need for vlan from what you said. Vlan only needed if you want to separate traffic in the same interface.

Sent from my Lenovo K50-t5 using Tapatalk
 
rotana4net
just joined
Topic Author
Posts: 5
Joined: Sat Feb 20, 2016 12:04 pm

Re: how creat vlan in rb1100 ?

Sat Feb 20, 2016 3:30 pm

thank you so much ....but how can i do the rules??
 
User avatar
ZeroByte
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 4051
Joined: Wed May 11, 2011 6:08 pm

Re: how creat vlan in rb1100 ?

Sat Feb 20, 2016 3:34 pm

This rule set should isolate your LANs from each other while allowing access to the Internet:
/ip firewall filter
add chain=forward connection-state=established,related action=fasttrack-connection
add chain=forward connection-state=established,related action=accept
add chain=forward out-interface=ether13 action=accept
add chain=forward action=drop
When given a spoon,
you should not cling to your fork.
The soup will get cold.
 
rotana4net
just joined
Topic Author
Posts: 5
Joined: Sat Feb 20, 2016 12:04 pm

Re: how creat vlan in rb1100 ?

Sat Feb 20, 2016 3:59 pm

thanks my friends....but it's not work

look i have receive net by airfiber 24Ghz in eth13
i want send net by eth 1-12 via vlan server

am i clear??
 
kiaunel
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 211
Joined: Mon Jul 21, 2014 7:59 pm
Location: Romania

Sat Feb 20, 2016 5:58 pm

No. How do you want to send internet? Make a scheme of your network.

Sent from my Lenovo K50-t5 using Tapatalk

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 104 guests