Page 1 of 1

how creat vlan in rb1100 ?

Posted: Sat Feb 20, 2016 12:18 pm
by rotana4net
hey gays how r u ?

i have rb 1100 and i receive internet as peer user so i want to make eth13 in (getaway)
and other ethers make out and vlan

can u help me with this??

Posted: Sat Feb 20, 2016 1:13 pm
by kiaunel
Add vlan to master interface or to the bridge, depending of your config. You did not explained in detail what do you want

Sent from my Lenovo K50-t5 using Tapatalk

Re: how creat vlan in rb1100 ?

Posted: Sat Feb 20, 2016 1:25 pm
by rotana4net
i want to do vlan server (i want eth13 in and other ethers out ) i dont want the ethers see each other ok???

Posted: Sat Feb 20, 2016 2:33 pm
by kiaunel
Then make sure interfaces are not bridged, or have none in the master port settings, ad ips to interfaces, if you need dhcp on them create dhcp servers assigned to every interfaces, then create rules in firewall to block traffic between interfaces. No need for vlan from what you said. Vlan only needed if you want to separate traffic in the same interface.

Sent from my Lenovo K50-t5 using Tapatalk

Re: how creat vlan in rb1100 ?

Posted: Sat Feb 20, 2016 3:30 pm
by rotana4net
thank you so much ....but how can i do the rules??

Re: how creat vlan in rb1100 ?

Posted: Sat Feb 20, 2016 3:34 pm
by ZeroByte
This rule set should isolate your LANs from each other while allowing access to the Internet:
/ip firewall filter
add chain=forward connection-state=established,related action=fasttrack-connection
add chain=forward connection-state=established,related action=accept
add chain=forward out-interface=ether13 action=accept
add chain=forward action=drop

Re: how creat vlan in rb1100 ?

Posted: Sat Feb 20, 2016 3:59 pm
by rotana4net
thanks my friends....but it's not work

look i have receive net by airfiber 24Ghz in eth13
i want send net by eth 1-12 via vlan server

am i clear??

Posted: Sat Feb 20, 2016 5:58 pm
by kiaunel
No. How do you want to send internet? Make a scheme of your network.

Sent from my Lenovo K50-t5 using Tapatalk