Community discussions

MikroTik App
 
wombat
newbie
Topic Author
Posts: 27
Joined: Thu May 14, 2015 10:12 pm

DHCP issue

Fri Oct 07, 2016 12:14 pm

Hi,

from upgrade to 6.37(.1) i have problem with one device and DHCP still warning message:
11:05:49 dhcp,warning dhcp1 offering lease 10.20.1.101 for 00:40:AD:82:07:EA without success
and debug..
11:10:54 dhcp,debug,packet dhcp1 received discover with id 3620392020 from 0.0.0.0 
11:10:54 dhcp,debug,packet     flags = broadcast 
11:10:54 dhcp,debug,packet     ciaddr = 0.0.0.0 
11:10:54 dhcp,debug,packet     chaddr = 00:40:AD:82:07:EA 
11:10:54 dhcp,debug,packet     Msg-Type = discover 
11:10:54 dhcp,debug,packet     Unknown(116) = 01 
11:10:54 dhcp,debug,packet     Parameter-List = Subnet-Mask,Router,Server-Id,Unknown(116),NTP-Server,Domain-Server,Domain-Name,Ven
dor-Specific 
11:10:54 dhcp,debug,packet dhcp1 sending offer with id 3620392020 to 255.255.255.255 
11:10:54 dhcp,debug,packet     flags = broadcast 
11:10:54 dhcp,debug,packet     ciaddr = 0.0.0.0 
11:10:54 dhcp,debug,packet     yiaddr = 10.75.1.101 
11:10:54 dhcp,debug,packet     siaddr = 10.75.1.1 
11:10:54 dhcp,debug,packet     chaddr = 00:40:AD:82:07:EA 
11:10:54 dhcp,debug,packet     Msg-Type = offer 
11:10:54 dhcp,debug,packet     Server-Id = 10.75.1.1 
11:10:54 dhcp,debug,packet     Address-Time = 86400 
11:10:54 dhcp,debug,packet     Subnet-Mask = 255.255.255.0 
11:10:54 dhcp,debug,packet     Router = 10.75.1.1 
11:10:54 dhcp,debug,packet     NTP-Server = 195.113.144.201,195.113.144.238 
11:10:54 dhcp,debug,packet     Domain-Server = 10.75.1.1,8.8.8.8,8.8.4.4 
11:10:56 dhcp,debug,packet dhcp1 received discover with id 3620392020 from 0.0.0.0 
11:10:56 dhcp,debug,packet     secs = 2 
11:10:56 dhcp,debug,packet     flags = broadcast 
11:10:56 dhcp,debug,packet     ciaddr = 0.0.0.0 
11:10:56 dhcp,debug,packet     chaddr = 00:40:AD:82:07:EA 
11:10:56 dhcp,debug,packet     Msg-Type = discover 
11:10:56 dhcp,debug,packet     Unknown(116) = 01 
11:10:56 dhcp,debug,packet     Parameter-List = Subnet-Mask,Router,Server-Id,Unknown(116),NTP-Server,Domain-Server,Domain-Name,Ven
dor-Specific 
11:10:56 dhcp,debug,packet dhcp1 sending offer with id 3620392020 to 255.255.255.255 
11:10:56 dhcp,debug,packet     flags = broadcast 
11:10:56 dhcp,debug,packet     ciaddr = 0.0.0.0 
11:10:56 dhcp,debug,packet     yiaddr = 10.75.1.101 
11:10:56 dhcp,debug,packet     siaddr = 10.75.1.1 
11:10:56 dhcp,debug,packet     chaddr = 00:40:AD:82:07:EA 
11:10:56 dhcp,debug,packet     Msg-Type = offer 
11:10:56 dhcp,debug,packet     Server-Id = 10.75.1.1 
11:10:56 dhcp,debug,packet     Address-Time = 86400 
11:10:56 dhcp,debug,packet     Subnet-Mask = 255.255.255.0 
11:10:56 dhcp,debug,packet     Router = 10.75.1.1 
11:10:56 dhcp,debug,packet     NTP-Server = 195.113.144.201,195.113.144.238 
11:10:56 dhcp,debug,packet     Domain-Server = 10.75.1.1,8.8.8.8,8.8.4.4
after it same one but
11:11:02 dhcp,debug,packet     flags = broadcast
Do you have any idea why device don't take address from DHCP? Other devices any problems...

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], CZFan, Google [Bot] and 60 guests