Community discussions

MikroTik App
 
lynx649
newbie
Topic Author
Posts: 25
Joined: Tue May 27, 2014 5:22 am

PPPoE Rate Limiting Not Working for Upload

Wed Oct 12, 2016 11:40 pm

Hello,

The rate limiting configured in PPP-Profiles is working for download but not for upload. When I view the 'simple queue' for a particular PPPoE session, the statistics show download stats but no upload stats. The download is shaped exactly to the value I set but the upload is wide open. I have tried using bridge and a single port (ether2) for PPPoE server and DHCP server but no luck. I have seen other forum topics citing this problem but no solution.

Any help would be appreciated!

Thanks.
 
User avatar
ZeroByte
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 4051
Joined: Wed May 11, 2011 6:08 pm

Re: PPPoE Rate Limiting Not Working for Upload

Wed Oct 12, 2016 11:46 pm

What is the target of one of these simple queues set to? (interface name, IP address, etc?)

If it's the IP address and you have NAT in play, then that could be a reason.
Or if you have fasttrack enabled, this could do it as well.
When given a spoon,
you should not cling to your fork.
The soup will get cold.
 
lynx649
newbie
Topic Author
Posts: 25
Joined: Tue May 27, 2014 5:22 am

Re: PPPoE Rate Limiting Not Working for Upload

Thu Oct 13, 2016 12:14 am

Thanks for the quick reply,

Target is the name of the PPPoE client interface. Fasttrack is disabled in firewall settings.

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Muqtada, ysha and 59 guests