Community discussions

 
iam9ripe
just joined
Topic Author
Posts: 1
Joined: Thu Oct 27, 2016 9:45 am

RB2011-2HND-IN + Huawei E3372H in hilink mode

Thu Oct 27, 2016 10:13 am

Hello all!
Have a RB2011-2HND-IN + Huawei E3372H in hilink mode, but after plug E3372H in RB2011 he do not create any interface (usb or lte).
RB2011 see this E3372H how:
======================
0 device="1:1" vendor="Linux 3.3.5 ehci_hcd" name="RB400 EHCI" serial-number="rb400_usb" vendor-id="0x1d6b" device-id="0x0002" speed="480 Mbps" ports=1
usb-version="2.00"
1 device="1:2" vendor="HUAWEI_MOBILE" name="HUAWEI_MOBILE" serial-number="0123456789ABCDEF" vendor-id="0x12d1" device-id="0x1f01" speed="480 Mbps"
ports=0 usb-version="2.10"
=====================
E3372H is :
^FHVER:"E3372H-153 22.315.01.00.00,CL2E3372HM Ver.A"
^VERSION:BDT:Nov 27 2015, 19:19:45
^VERSION:EXTS:22.315.01.00.00
^VERSION:INTS:22.315.01.00.00
^VERSION:EXTD:WEBUI_17.100.13.01.03-Mod1.3_HILINK
^VERSION:INTD:WEBUI_17.100.13.01.03-Mod1.3_HILINK
^VERSION:EXTH:CL2E3372HM Ver.A
^VERSION:INTH:CL2E3372HM Ver.A
^VERSION:EXTU:E3372
^VERSION:INTU:E3372H-153
^VERSION:CFG:1004

Now using MikroTik RouterOS 6.37.1
All needed modules installed (like ppp,etc)

Can some one help me, what i need to do to lte interface appearing on RB2011 and E3272H starting to work.

P.S. to Mikrotik Team, guys please help me solve this question, i made a recommedation to my Boss for choise mikrotik hardware, and if this question not solved, i can lost my job.
P.P.S. Thank you for your fast answer.
 
stef123
just joined
Posts: 12
Joined: Sun Jul 10, 2016 10:49 pm

Re: RB2011-2HND-IN + Huawei E3372H in hilink mode

Sat Nov 05, 2016 11:08 am

I have a similar issue - no LTE interface in interface list for E3372 on RB2011.

Modem works on laptop.
Plugged in to microUSB port using mikrotik supplied microUSB to USB cabled.
When rebooting RB2011 modem light is solid blue indicating connection and prints in resource/usb.

RB2011UiAS-2HnD ROS v6.36, then upgraded to 6.37.1

Device name: E3372
Hardware version: CL2E3372HM
Software version: 22.200.05.00.00

/system resource usb> print
0 1:1 Linux 3.3.5 ehci_hcd RB400 EHCI 480 Mbps
1 1:2 HUAWEI_MOBILE HUAWEI_MOBILE 480 Mbps

Vendor ID=0x12d1
Device ID=0x1f01

Also observed sometimes after a while modem LED starts flashing. When doing USB Power Reset it is not picked up in resource/usb anymore and router reboot is needed.

Is there a better USB Modem that plays nicely with RB's?
 
stef123
just joined
Posts: 12
Joined: Sun Jul 10, 2016 10:49 pm

Re: RB2011-2HND-IN + Huawei E3372H in hilink mode

Sun Nov 06, 2016 6:47 pm

At least I'm getting the LTE interface to come up now.

did the following:
1. /system routerboard usb> set usb-mode=force-host
2. power cycle

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 40 guests