Community discussions

 
Prewest
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Tue Oct 20, 2009 3:35 pm

Connection drop every 60 sec (or random at load) on link (with VLAN)

Wed Apr 26, 2017 4:15 pm

Hi everbody,

I have a problem with 2 mikrotiks, the 2011UiAS and the 3011UiAS.
We have 2 datacenters that is connected with an NDIX, previously we used a sophos UTM to bridge the datacenters but we wanted to lower the load on the Sophos UTM.
So we have placed mikrotiks instead with the routing tables in place, except i`m getting a connection drop every 60 seconds, this problem was not present when using the Sophos UTM.
Image

Router is in bridge mode, I have used the following commands to create the vlans on ether5;
/interface vlan add name=vlan-2667 vlan-id=2667 interface=ether5 disabled=no
/interface bridge add name=br-vlan2667 disabled=no
/interface bridge port add interface=vlan-2667 bridge="br-vlan2667" disabled=no
/interface bridge port add interface=ether5 bridge="br-vlan2667" disabled=no

After that I created the routing table so that the other networks are routed.
Image

I`m using the latest firmware available, also tried the beta without any results.
What could be causing this issue?
 
pe1chl
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 5919
Joined: Mon Jun 08, 2015 12:09 pm

Re: Connection drop every 60 sec (or random at load) on link (with VLAN)

Wed Apr 26, 2017 5:35 pm

You should not add both the interface and the vlan to the bridge.
Also, try turning off the spanning tree function of the bridge.
 
Prewest
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Tue Oct 20, 2009 3:35 pm

Re: Connection drop every 60 sec (or random at load) on link (with VLAN)

Wed Apr 26, 2017 6:07 pm

Removed the bridge..
Problem solved..

Thanks!

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 146 guests