Community discussions

MUM Europe 2020
 
rodyeo
newbie
Topic Author
Posts: 31
Joined: Thu Nov 09, 2006 10:53 am
Location: Malaysia

Bugs on RouterOS 2.9.37

Tue Nov 21, 2006 4:22 pm

Router Disconected when set /interface/ether2 Comments for RouterOS 2.9.37 on RouterBoard 532.

Anyone experience similar experience?
Rodney Yeo
 
kapusta_kiszona
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 71
Joined: Wed May 25, 2005 12:48 pm
Location: Poland

Tue Nov 21, 2006 6:55 pm

Problems with ethernet on some of my 112. Downgraded all already.
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3428
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Re: Bugs on RouterOS 2.9.37

Tue Nov 21, 2006 7:59 pm

Router Disconected when set /interface/ether2 Comments for RouterOS 2.9.37 on RouterBoard 532.

Anyone experience similar experience?
Just tested that - works.
Could you be more specific what you did? are you connected through the ether2 port? did you made the changes from the winbox or console?
 
rodyeo
newbie
Topic Author
Posts: 31
Joined: Thu Nov 09, 2006 10:53 am
Location: Malaysia

Re: Bugs on RouterOS 2.9.37

Wed Nov 22, 2006 4:55 am

Router Disconected when set /interface/ether2 Comments for RouterOS 2.9.37 on RouterBoard 532.

Anyone experience similar experience?
Just tested that - works.
Could you be more specific what you did? are you connected through the ether2 port? did you made the changes from the winbox or console?

Yes, I was connected to ether2 at the moment when I add in a test information in the "Comment" option for "ether2" and after I click okay.... the Router Board disconnected me from the WinBox.

Sorry... Hope my explanination is clear now! Thanks.
Rodney Yeo
 
Chipi
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 57
Joined: Thu Nov 24, 2005 12:02 am

Thu Nov 23, 2006 3:23 pm

With 2.9.37 I lost :

1º PPPOE Interfaces....
2º SSH Service don´t appears and don´t run. :shock:


Downgrade to 2.9.35 .... and all it´s ok....

Regards
----------{Microcom Argentina SA}----------
Distribuidor Mayorista MIKROTIK en Argentina

http://www.microcom.com.ar
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6621
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Thu Nov 23, 2006 3:41 pm

The better opportunity to get problem fixed in the next version, contact support (support@MikroTik.com) with attached support output file with the latest version, when problem is occured.
 
User avatar
airstream
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 188
Joined: Fri Feb 03, 2006 6:33 am
Location: New Zealand

Thu Nov 23, 2006 9:21 pm

With 2.9.37 I lost :

1º PPPOE Interfaces....
2º SSH Service don´t appears and don´t run. :shock:


Downgrade to 2.9.35 .... and all it´s ok....

Regards
I can confirm SSH is gone with 2.9.37 even after a clean reboot, not seeing anything with PPPoE yet.
Keep tryin' its bound to work!!
-----
-----
ROOT@COSMOS> Reality.sys corrupted -- Reboot Universe (Y/N)?
>_
 
boriss
just joined
Posts: 11
Joined: Fri Jul 01, 2005 2:50 am
Location: Canada

Test

Fri Nov 24, 2006 3:05 am

Test
 
wifiED
just joined
Posts: 3
Joined: Thu Feb 09, 2006 1:21 pm

Re: Bugs on RouterOS 2.9.37

Fri Nov 24, 2006 8:10 am

Router Disconected when set /interface/ether2 Comments for RouterOS 2.9.37 on RouterBoard 532.

Anyone experience similar experience?
Did you connect via IP or via Winbox's MAC connect feature? It does tend to disconnect you if you had MAC'd into the device and change the comment or anything on the interface you connect to via Winbox.
 
rodyeo
newbie
Topic Author
Posts: 31
Joined: Thu Nov 09, 2006 10:53 am
Location: Malaysia

Re: Bugs on RouterOS 2.9.37

Fri Nov 24, 2006 1:46 pm

Yes, you are right... I login the RouterBoard using WinBox MAC method. And changed the comments and oops... immediately it disconnected from the WinBox console.

Thanks for the feedback!

Regards,

Rodney



Router Disconected when set /interface/ether2 Comments for RouterOS 2.9.37 on RouterBoard 532.

Anyone experience similar experience?
Did you connect via IP or via Winbox's MAC connect feature? It does tend to disconnect you if you had MAC'd into the device and change the comment or anything on the interface you connect to via Winbox.
Rodney Yeo
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6621
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Fri Nov 24, 2006 6:30 pm

New 2.9.38 version is released.
 
User avatar
JJCinAZ
Member
Member
Posts: 473
Joined: Fri Oct 22, 2004 8:03 am
Location: Tucson, AZ
Contact:

Sat Nov 25, 2006 6:55 pm

This happens because the interface gets restarted when a property gets changed. On some nic drivers, the restart is longer/more disruptive than others.
 
rodyeo
newbie
Topic Author
Posts: 31
Joined: Thu Nov 09, 2006 10:53 am
Location: Malaysia

Sun Dec 10, 2006 10:48 am

This happens because the interface gets restarted when a property gets changed. On some nic drivers, the restart is longer/more disruptive than others.
Yes... you are absoutely right... about the findings... Sorry for my ignorance on this matter.

Is is not a bug after all ... Sorry guys!

Regards,

Rodney
Rodney Yeo

Who is online

Users browsing this forum: codesnake, Google [Bot], hngjared, ivanfm, merchedahmar, MSN [Bot], realtime, seriosha and 96 guests