Community discussions

MUM Europe 2020
 
jfvelamoscoso
Trainer
Trainer
Topic Author
Posts: 59
Joined: Fri Oct 25, 2013 12:52 am
Location: Arequipa - Peru

Mikrotik Transceiver over Cisco SW (SFP & SFP+)

Sat Jun 17, 2017 12:33 am

Hello,

Does anyone tried mikrotik transceiver on a Cisco SW? I have S-3553LC20D and S+31DLC10D but none of them are working I got the following on the Cisco SW.

Gi1/0/1 err-disabled 202 auto auto unsupported

Best regards
----------------------------------------
jfvelamoscoso@gmail.com
Network Engineer Noc Department
MTCNA, MTCTCE

If it helps please give some karma
 
jfvelamoscoso
Trainer
Trainer
Topic Author
Posts: 59
Joined: Fri Oct 25, 2013 12:52 am
Location: Arequipa - Peru

Re: Mikrotik Transceiver over Cisco SW (SFP & SFP+)

Sat Jun 17, 2017 1:11 am

I fixed the err disabled but I am still having issue.

Gi1/0/1 notconnect 202 auto auto unsupported
----------------------------------------
jfvelamoscoso@gmail.com
Network Engineer Noc Department
MTCNA, MTCTCE

If it helps please give some karma
 
User avatar
k6ccc
Member
Member
Posts: 483
Joined: Fri May 13, 2016 12:01 am
Location: Glendora, CA, USA (near Los Angeles)

Re: Mikrotik Transceiver over Cisco SW (SFP & SFP+)

Sat Jun 17, 2017 2:07 am

Never worked with a Cisco switch, but the HP switches I have are very picky about what SFPs will work in them. I would suspect you are running into a similar situation. I did discover that a a couple SFPs that I bought to try in the HP 2610-48 (unsuccessfully), worked just fine in a RB260GS. :D
RB750Gr3, RB750r2, CRS326-24G-2S (in SwitchOS), CSS326-24G-2S, CSS106-5G-1S, RB260GS
Not sure if I beat them in submission, or they beat me into submission


Jim
 
lisachang001
just joined
Posts: 3
Joined: Thu Jun 22, 2017 5:43 am
Location: Suzhou Industrial Park, Jiangsu Province, China
Contact:

Re: Mikrotik Transceiver over Cisco SW (SFP & SFP+)

Thu Jun 22, 2017 6:26 am

Never worked with a Cisco switch, but the HP switches I have are very picky about what SFPs will work in them. I would suspect you are running into a similar situation. I did discover that a a couple SFPs that I bought to try in the HP 2610-48 (unsuccessfully), worked just fine in a RB260GS. :D
That is the truth, Mikrotik transceiver can not works with Cisco, because they need re-coded.
https://www.optcore.net
One-stop supplier of SFP/XFP/SFP+/QSFP Transceiver and Media Converters.

Who is online

Users browsing this forum: chris72, mkx, Renfrew and 109 guests