Community discussions

MikroTik App
 
ajmal
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 58
Joined: Mon Jan 31, 2005 8:38 pm
Location: IN

web-proxy

Mon Dec 18, 2006 4:27 pm

Dear all,

we are using MT-2.9.34 for network (using public IPs not natting)we ave 500 concurent client online its working fine.
whenever we enables web-proxy and redirect port-80 its start working but resources are 100% used and router gets slow(cpu 100% and RAM 70-80%)
we have 1 GB RAM and P-3-2.8GHz processor,Intel original MB.
We have also made restriction in cache to cache for ftp/MPe contents.

Why its happening help me.


[/list][/code]
 
User avatar
macgaiver
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1731
Joined: Wed May 18, 2005 5:57 pm
Location: Sol III, Sol system, Sector 001, Alpha Quadrant

Mon Dec 18, 2006 4:29 pm

use web-proxy-test

or better - use web-proxy from 3.0beta4

it is no secret that web-proxy 2.9 was slow.
With great knowledge comes great responsibility, because of ability to recognize id... incompetent people much faster.
 
ajmal
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 58
Joined: Mon Jan 31, 2005 8:38 pm
Location: IN

Mon Dec 18, 2006 6:58 pm

i tried to upgrade MT 2.9.34 to MT 2.9.38,i uploaded newer ver in router and rebooted the router but still is shows MT 2.9.34

any mistake in updating ?
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6623
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Tue Dec 19, 2006 8:20 am

Check the logs 'log print' for the errors after router reboot.
Probably, you have used incorrect packages, there are two types one type for RouterBOARD500/100 and another type for other systems.
 
User avatar
macgaiver
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1731
Joined: Wed May 18, 2005 5:57 pm
Location: Sol III, Sol system, Sector 001, Alpha Quadrant

Tue Dec 19, 2006 11:51 am

Copy files to the root directory!
 
User avatar
raivis-v
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 55
Joined: Thu Jul 14, 2005 10:21 am
Location: Latvia, Riga

Tue Dec 19, 2006 12:20 pm

i tried to upgrade MT 2.9.34 to MT 2.9.38,i uploaded newer ver in router and rebooted the router but still is shows MT 2.9.34

any mistake in updating ?
1) Delete any package file on router
2) Download packages from the web and upload once again
3) ensure you are using x86 version
4) As macgaiver said - ensure files are in root directory
5) reboot

edit:
If that does not help, connect to router locally and see what does it say on reboot. Usually it says something, if there are package files on it and upgrade process is not initializing.
 
ajmal
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 58
Joined: Mon Jan 31, 2005 8:38 pm
Location: IN

Tue Dec 19, 2006 1:05 pm

i tried and able to upgrade
but my purpuse was to solve web-proxy problem.
Its still there in 2.9.38 its shows cpu 100% useage.
is still bugs in web-proxy in newer version MT 2.9.38

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] and 112 guests