Community discussions

 
chinook
just joined
Topic Author
Posts: 8
Joined: Thu Jul 13, 2017 1:38 pm

capsman, wifi 5ghz not work I must set manual frequency

Tue Dec 05, 2017 6:15 pm

I have one switch RB3011UiAS and RB962UiGS-5HacT2HnT where is 5ghz wirelless network.
RouterOS 6.40.5
I have on CAPsMAN switch this configuration:
/caps-man channel
add band=2ghz-g/n control-channel-width=20mhz extension-channel=Ce name=2Ghz
add band=5ghz-a/n/ac control-channel-width=20mhz extension-channel=eCee name=5Ghz

In configuration is my country czech republic. 2Ghz work perfectly. But 5GHz work only when I have set frequency example 5200. Must I setting frequency? Is it not automatic?
 
chinook
just joined
Topic Author
Posts: 8
Joined: Thu Jul 13, 2017 1:38 pm

Re: capsman, wifi 5ghz not work I must set manual frequency

Mon Dec 25, 2017 7:58 pm

Some AP I see on 5GHz, but some AP are transmitting at a forbidden frequency and I cant see on my devices. Where is wrong settings?
 
User avatar
matiaszon
Member
Member
Posts: 305
Joined: Mon Jul 09, 2012 9:26 am

Re: capsman, wifi 5ghz not work I must set manual frequency

Mon Dec 25, 2017 9:41 pm

Some AP I see on 5GHz, but some AP are transmitting at a forbidden frequency and I cant see on my devices. Where is wrong settings?
Maybe just some APs simply don't support 5 GHz (they physically don't have 5 GHz radios built-in)?

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 141 guests