Community discussions

MikroTik App
 
ajmal
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 58
Joined: Mon Jan 31, 2005 8:38 pm
Location: IN

upgradation of MT 2.9.38 to 3.beta

Mon Dec 25, 2006 6:27 am

is it upgradable MT 2.9.38 to MT 3.beta.
I tried and uploaded it into router via ftp. But when i m trying to download in package list from ftp router get disconect.then we need to wait for a while to reconnect.
 
ajmal
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 58
Joined: Mon Jan 31, 2005 8:38 pm
Location: IN

Mon Dec 25, 2006 12:52 pm

Anyone of u can help
 
User avatar
mneumark
Member
Member
Posts: 375
Joined: Thu Jun 08, 2006 7:20 am
Location: Escalon, CA
Contact:

Mon Dec 25, 2006 11:09 pm

When i upgrade my routers, I always use something like CuteFTP or WS_FTP. With these two programs i never had any issues.
 
wirdo
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 72
Joined: Fri Jun 18, 2004 8:50 pm

Tue Dec 26, 2006 9:00 am

dont even try to upgrade yet. wait for stable release. i tried it and is worse than anything i ever seen so far, even though i use mt for 2-3 years
 
ajmal
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 58
Joined: Mon Jan 31, 2005 8:38 pm
Location: IN

Tue Dec 26, 2006 9:47 am

When i upgrade my routers, I always use something like CuteFTP or WS_FTP. With these two programs i never had any issues.
I too used ws-ftp to upload beta v.3 version but i m able to upload thats not an issue but in system/autoupgrade- I m not able to see that uploaded packages.I refresh/tried to dounloads but not able to do.
 
User avatar
mneumark
Member
Member
Posts: 375
Joined: Thu Jun 08, 2006 7:20 am
Location: Escalon, CA
Contact:

Wed Dec 27, 2006 7:31 am

Did you reboot after you uploaded?
 
ajmal
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 58
Joined: Mon Jan 31, 2005 8:38 pm
Location: IN

Wed Dec 27, 2006 8:08 am

Did you reboot after you uploaded?
did many times
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6623
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Wed Dec 27, 2006 8:19 am

wirdo,
We will appreciate, if you will provide us with feedback about the problems with 3.0beta.

ajmal, check the connection between the router and your PC, if router is located near to you, use netinstall or CD install to upgrade to 3.0
 
ldvaden
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 201
Joined: Sun Oct 30, 2005 8:27 pm
Location: North Texas

Thu Dec 28, 2006 12:39 am

wirdo,
We will appreciate, if you will provide us with feedback about the problems with 3.0beta.

ajmal, check the connection between the router and your PC, if router is located near to you, use netinstall or CD install to upgrade to 3.0
I encountered the same problems with when using ftp to upgrade a lab box from 2.9.38 to v3beta3 --- the machine was damn near comatose (read: connections would only last a second or two and winbox didn't want to.

Is there a sanctioned way [read: idiot's guide to upgrading from 2.9.38 to 3.0beta4] of loading the beta for testing purposes for those who are salivating to have a kissing cousin of demo2.mt.lv other than CD or netinstall?

best regards/ldv
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6623
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Thu Dec 28, 2006 8:20 am

There is no any specific installation guides. 3 common methods exists Netinstall, CD, FTP package.
If you have encountered problem with the specific method, first of all check the logs for the possible errors, report to support information about used method, platform and errors. Make sure that you have used the latest available beta version.
 
ajmal
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 58
Joined: Mon Jan 31, 2005 8:38 pm
Location: IN

Fri Dec 29, 2006 6:28 am

wirdo,
We will appreciate, if you will provide us with feedback about the problems with 3.0beta.

ajmal, check the connection between the router and your PC, if router is located near to you, use netinstall or CD install to upgrade to 3.0
sergejs
I am trying netinstall,and we have 100Mbps OFC network in between router and client PC.
there is no issue of network connection,
may be MT 2.9.38' upgrade option does not know MT 3.Beta4 is higher version than 2.9.38
I m getting error while upgrading "there is no newer/beta version available."
whenever i uploaded 3.beta4 into ftp server of MT acan see in file optio of MT.
 
User avatar
mneumark
Member
Member
Posts: 375
Joined: Thu Jun 08, 2006 7:20 am
Location: Escalon, CA
Contact:

Fri Dec 29, 2006 8:09 am

ajmal,

Are you using the netinstall for beta or .38? There are two different ones listed on http://www.mikrotik.com/download.html
 
ajmal
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 58
Joined: Mon Jan 31, 2005 8:38 pm
Location: IN

Fri Dec 29, 2006 10:43 am

ajmal,

Are you using the netinstall for beta or .38? There are two different ones listed on http://www.mikrotik.com/download.html
We are running on MT2.9.38
and wants to upgrade 3.beta4
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Fri Dec 29, 2006 11:04 am

are you by chance using correct version, to need x86 or MIPS?

once in a while i mess them up.. :oops:
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24550
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Tue Jan 02, 2007 12:33 pm

a simple solution - check your LOG !

/log print without-paging

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] and 59 guests