Community discussions

MUM Europe 2020
 
hello90909
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Mon Mar 05, 2018 2:47 pm

Issues viewing particular websites

Mon Mar 05, 2018 2:51 pm

Hey all,

I'm new (so please be nice haha). I'm currently having issues loading some websites, for example geforce.com

I get the following error in chrome:
This site can’t be reached
www.geforce.com took too long to respond.

I can ping the website, however can't telnet to it.

I have my old modem in bridge mode supplying ethernet to my microtik router.

I only have one firewall NAT rule masquerading my ppoe interface.

I've got the correct MTU set on all my interfaces.

I'd appreciate any further advise or if you need any more details.

Thanks :)
 
markmcn
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 84
Joined: Wed Mar 03, 2010 2:15 am

Re: Issues viewing particular websites

Tue Mar 06, 2018 1:12 am

you might need to add a magle rule to adjust the MSS of new tcp connections
/ip firewall mangle
add action=change-mss chain=postrouting comment="CorrectMSS Size" new-mss=1452 out-interface=all-ppp passthrough=no protocol=tcp tcp-flags=syn
This is assuming your outbound(internet interface) is a PPPoE session otherwise change the out-interface to the correct interface.
Depending on the connection you have you might be able to tweak the 1452 value
Hope this helps
 
hello90909
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Mon Mar 05, 2018 2:47 pm

Re: Issues viewing particular websites

Tue Mar 06, 2018 11:16 am

Hello,

Thanks for your reply!

I've added that rule but unfortunately it didn't help. I tried a few different MSS sizes (high and low) as well as matching my correct MTU.

Any other idea's as to what it could be?

Thanks
 
pe1chl
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 6139
Joined: Mon Jun 08, 2015 12:09 pm

Re: Issues viewing particular websites

Tue Mar 06, 2018 11:48 am

The MSS in that rule should be 40-48 bytes less than the MTU, or you could use the option "clamp MSS to PMTU" to calculate it automatically.
You forgot to include your configuration export so it is impossible to tell you what is wrong with your setup...
 
hello90909
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Mon Mar 05, 2018 2:47 pm

Re: Issues viewing particular websites

Tue Mar 06, 2018 12:20 pm

Hey, all resolved.

It was the internal address netmask. I had it set wrong in IP > Addresses.

Thanks for the replies!

Who is online

Users browsing this forum: nolat23 and 57 guests