Community discussions

 
User avatar
macsrwe
Long time Member
Long time Member
Topic Author
Posts: 655
Joined: Mon Apr 02, 2007 5:43 am
Location: Arizona, USA
Contact:

Netinstall: recent versions fail

Tue Mar 27, 2018 10:11 pm

I'm having a problem with netinstall in the past couple weeks, coinciding with upgrading to more recent releases (I am currently running netinstall 6.42rc49, and still see it).

The syndrome is this: the router shows up in the window as "Ready," I select it, choose the software, and click Install. Netinstall briefly flashes "Sending offer" and "Installing," both so fast you can just barely read them, then the word "Ready" disappears from the router line and it grays out. It comes back to "Ready" approximately five seconds later, at which time you can repeat the same procedure and obtain the same results. Quitting and relaunching netinstall doesn't fix it.

Is anybody else seeing this? Does anybody know how to cure it?
 
atlanticd
newbie
Posts: 29
Joined: Thu Jun 11, 2015 6:42 pm

Re: Netinstall: recent versions fail

Tue Mar 27, 2018 10:25 pm

Hi,

I experienced the same under Windows 10. Renaming the executable to mikrotik.exe solved the issue for me.
 
User avatar
macsrwe
Long time Member
Long time Member
Topic Author
Posts: 655
Joined: Mon Apr 02, 2007 5:43 am
Location: Arizona, USA
Contact:

Re: Netinstall: recent versions fail

Tue Mar 27, 2018 11:02 pm

Hah! This is not the first time I've run into netinstall problems that were fixed by renaming the exe. And yes, I did go back to using the original name at about the same time this problem occurred. I'll try renaming the exe before the next time I use it. Thanks!
 
User avatar
macsrwe
Long time Member
Long time Member
Topic Author
Posts: 655
Joined: Mon Apr 02, 2007 5:43 am
Location: Arizona, USA
Contact:

Re: Netinstall: recent versions fail

Wed Mar 28, 2018 1:28 am

Nope, renaming it doesn't solve this. What does seem to solve it when it occurs is to restart Windows. Less than deluxe, and not a permanent solution.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 103 guests