Community discussions

 
User avatar
Thor187
newbie
Topic Author
Posts: 46
Joined: Sat Oct 21, 2017 10:21 pm

[Bug] LTE on-chat crash

Sat Apr 28, 2018 9:12 pm

Hi,

I have a situation where any

/interface lte at-chat lte1 input="xxx"

command crashes the router and it then reboots. I've tried this on the latest stable RouterOS (6.42.1) as well as the current RC (6.43rc5).
The same thing happens on both my RB2011 as well as a client's RB951:

routerboard: yes
model: 2011UiAS-2HnD
serial-number: 4E1F04AA4464
firmware-type: ar9344
factory-firmware: 3.14
current-firmware: 3.33
upgrade-firmware: 6.42.1

uptime: 1h50m4s
version: 6.42.1 (stable)
build-time: Apr/23/2018 10:46:55
free-memory: 98.4MiB
total-memory: 128.0MiB
cpu: MIPS 74Kc V4.12
cpu-count: 1
cpu-frequency: 600MHz
cpu-load: 6%
free-hdd-space: 109.9MiB
total-hdd-space: 128.0MiB
write-sect-since-reboot: 943
write-sect-total: 109483
bad-blocks: 0%
architecture-name: mipsbe
board-name: RB2011UiAS-2HnD
platform: MikroTik

routerboard: yes
model: 951Ui-2HnD
serial-number: 815707F57DF2
firmware-type: ar9344
factory-firmware: 3.33
current-firmware: 3.33
upgrade-firmware: 6.43rc5

uptime: 18m8s
version: 6.43rc5 (testing)
build-time: Apr/25/2018 12:11:53
factory-software: 6.34.3
free-memory: 102.1MiB
total-memory: 128.0MiB
cpu: MIPS 74Kc V4.12
cpu-count: 1
cpu-frequency: 600MHz
cpu-load: 1%
free-hdd-space: 99.8MiB
total-hdd-space: 128.0MiB
write-sect-since-reboot: 613
write-sect-total: 73910
bad-blocks: 0%
architecture-name: mipsbe
board-name: RB951Ui-2HnD
platform: MikroTik

The LTE modem in question:

1 device="1-1" vendor="Vodafone (Huawei)" name="Vodafone (Huawei)"
vendor-id="0x12d1" device-id="0x157f" speed="480" usb-version=" 2.10"

Not seeing anything in the log on the units (apart from the notice about the reboot) nor any other similar cases on Google. I've also attached the Supout.rif file, which will hopefully shed some light on the issue.

Dropbox link to the Supout.rif file: https://www.dropbox.com/s/r8wxrlpemfl80 ... t.rif?dl=0
 
User avatar
Thor187
newbie
Topic Author
Posts: 46
Joined: Sat Oct 21, 2017 10:21 pm

Re: [Bug] LTE on-chat crash

Mon Apr 30, 2018 4:01 pm

UPDATE:

MikroTik:
Hello,

Thank you for reporting this.
We replicated this with other hardware and other modems as well.
Fixes for this will be available in upcoming versions.

Best regards,
Antons B.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 42 guests