Community discussions

 
datajerk
newbie
Topic Author
Posts: 29
Joined: Sun Aug 28, 2016 1:02 am

CRS326 DHCP requests on wrong VLANs/ports

Thu Jul 05, 2018 4:47 am

I have two ISPs (isp1, isp2) connected to a CRS326 (routeros 6.42.5) in ports ether1, ether2.

My router CCR1009 is connected to CRS326 sfpplus1. My router has two vlans, vlan101, and vlan102. vlan101 and vlan102 are configured as dhcp clients on sfpplus (I have no bridge on CCR1009).

On the CRS326:
/interface bridge port
add bridge=bridge interface=ether1 pvid=101
add bridge=bridge interface=ether2 pvid=102
/interface bridge vlan
add bridge=bridge tagged=sfpplus1 untagged=ether1 vlan-ids=101
add bridge=bridge tagged=sfpplus1 untagged=ether2 vlan-ids=102
/interface bridge
set bridge vlan-filtering=yes

I've sniffed the CCR1009 and can confirm DHCP requests for vlan101 go on vlan 101, and vlan102 go on vlan 102.

When I sniff the CRS326 I see vlan101 and vlan102 DHCP requests go out ether1 (vlan101). The switches own DHCP requests (vlan 1) sometimes goes out ether1 (vlan101).

What am I missing here.

Thanks.
 
User avatar
chechito
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1736
Joined: Sun Aug 24, 2014 3:14 am
Location: Bogota Colombia
Contact:

Re: CRS326 DHCP requests on wrong VLANs/ports

Thu Jul 05, 2018 6:06 am

maybe sniffer don't catch all switched traffic

check for host table on bridge if you can see CCR Mac address on both vlans on sfp-plus interface

and respective mac addresses of clients on respective vlan on ether1 and ether2
 
datajerk
newbie
Topic Author
Posts: 29
Joined: Sun Aug 28, 2016 1:02 am

Re: CRS326 DHCP requests on wrong VLANs/ports

Fri Jul 06, 2018 6:59 am

check for host table on bridge if you can see CCR Mac address on both vlans on sfp-plus interface

and respective mac addresses of clients on respective vlan on ether1 and ether2

Yes I see the CCR sfpplus1 vlans 1,101,102 in the host table on the CSR326 bridge.

I do NOT see the respective macs for ether1 and ether2 IFF ether1 and ether2 are both connected. If I disconnect ether1 on the CRS326, then ether2 will work. This baffles me. The configuration is as simple as previously posted. I put a laptop on ether8 on vlan102, it cannot communicate out ether2 if ether1 is connected. For now I think this is isolated to CRS326.
 
datajerk
newbie
Topic Author
Posts: 29
Joined: Sun Aug 28, 2016 1:02 am

Re: CRS326 DHCP requests on wrong VLANs/ports

Fri Jul 06, 2018 7:32 am

Never mind. There is something wonky with my emulated internet setup. My target isp1/isp2 was another switch using VLANs, basically my CRS326 would untag out and the other switch tag in to vlans 19 and 29 (isp1 and isp2). I replaced one with another router and the problem went away. Unsure why this didn't work.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests