Community discussions

MUM Europe 2020
 
virago
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Thu Aug 16, 2018 2:03 pm

I've closed all service ports by mistake

Thu Aug 16, 2018 2:08 pm

As the title said, I've closed all service ports by mistake on my SXTsq Lite5, so I've no longer have access to it to configure it. Is there any way to regain access - maybe throught serial port - in order to not to losse all the configuration by doing a factory reset?

Thanks!
 
User avatar
macgaiver
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1723
Joined: Wed May 18, 2005 5:57 pm
Location: Sol III, Sol system, Sector 001, Alpha Quadrant

Re: I've closed all service ports by mistake

Thu Aug 16, 2018 3:15 pm

Yes, and there are no way to save config as disabled services are part of configuration.
https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Netinstall
With great knowledge comes great responsibility, because of ability to recognize id... incompetent people much faster.
 
nescafe2002
Long time Member
Long time Member
Posts: 639
Joined: Tue Aug 11, 2015 12:46 pm
Location: Netherlands

Re: I've closed all service ports by mistake  [SOLVED]

Thu Aug 16, 2018 3:20 pm

If you've only disabled the services listed under IP > Services, you should still be able to connect via MAC telnet and MAC winbox.
 
User avatar
k6ccc
Member
Member
Posts: 481
Joined: Fri May 13, 2016 12:01 am
Location: Glendora, CA, USA (near Los Angeles)

Re: I've closed all service ports by mistake

Thu Aug 16, 2018 3:22 pm

Hopefully you have previously saved backups so after the net install, you can restore from your backup. If not, lesson learned - backup, backup, and off site backup.



Sent from a $&@#% iPhone using Tapatalk
RB750Gr3, RB750r2, CRS326-24G-2S (in SwitchOS), CSS326-24G-2S, CSS106-5G-1S, RB260GS
Not sure if I beat them in submission, or they beat me into submission


Jim
 
virago
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Thu Aug 16, 2018 2:03 pm

Re: I've closed all service ports by mistake

Thu Aug 16, 2018 11:34 pm

This!
If you've only disabled the services listed under IP > Services, you should still be able to connect via MAC telnet and MAC winbox.
Thank you! You save my day! :D

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 58 guests