Community discussions

 
user8FJHFKFG8
newbie
Topic Author
Posts: 28
Joined: Mon Jun 18, 2018 8:51 am

DHCP over 802.1Q VLAN

Fri Sep 28, 2018 1:56 pm

I have a switch with 802.1Q VLAN setup, where I want to use a mikrotik router for DHCP. If I have a DHCP server on a tagged VLAN interface, this should work fine going through the switch? Have an IP phone not picking up DHCP, I'll try a factory reset of the phone
 
User avatar
Anumrak
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1033
Joined: Fri Jul 28, 2017 2:53 pm

Re: DHCP over 802.1Q VLAN

Fri Sep 28, 2018 3:26 pm

I have a switch with 802.1Q VLAN setup, where I want to use a mikrotik router for DHCP. If I have a DHCP server on a tagged VLAN interface, this should work fine going through the switch? Have an IP phone not picking up DHCP, I'll try a factory reset of the phone
Don't forget to enable cdp/lldp on this port.
 
User avatar
k6ccc
Member
Member
Posts: 479
Joined: Fri May 13, 2016 12:01 am
Location: Glendora, CA, USA (near Los Angeles)

Re: DHCP over 802.1Q VLAN

Sat Sep 29, 2018 8:02 am

I have a switch with 802.1Q VLAN setup, where I want to use a mikrotik router for DHCP. If I have a DHCP server on a tagged VLAN interface, this should work fine going through the switch? Have an IP phone not picking up DHCP, I'll try a factory reset of the phone
How is the iPhone getting to the network? I assume there is a WiFi AP in there someplace. Does it know how to process a VLAN?
RB750Gr3, RB750r2, CRS326-24G-2S (in SwitchOS), CSS326-24G-2S, CSS106-5G-1S, RB260GS
Not sure if I beat them in submission, or they beat me into submission


Jim

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests