Community discussions

MikroTik App
 
sergis
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Tue Apr 05, 2005 5:09 pm

b6 simple queue

Thu Mar 01, 2007 1:31 pm

looks like simple queue not working on beta 6 on routerboard.

When i add limit to ip: 10.0.0.2 and set ul/dl to 512kb/sec this limit aplies to all network,qos traffic shows real this ip data rate,but packet rate 38 310 and 27071,at this moment this computer is turned off.. :shock:
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6624
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Thu Mar 01, 2007 1:42 pm

Could you provide us with exact syntax of the created 'queue simple' entry ?
 
sergis
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Tue Apr 05, 2005 5:09 pm

Thu Mar 01, 2007 2:03 pm

/queue simple add direction=both disabled=no dst-address=0.0.0.0/0 interface=all limit-at=0/0 max-limit=512000/512000 name="test" parent=none priority=8 queue=default-small/default-small target-addresses=10.0.0.2/32 total-queue=default-small
 
sergis
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Tue Apr 05, 2005 5:09 pm

Thu Mar 01, 2007 2:10 pm

Image
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6624
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Thu Mar 01, 2007 2:12 pm

Thank you we will check this.
 
pekr
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 138
Joined: Tue Feb 22, 2005 9:05 pm
Location: Czech Republic
Contact:

Thu Mar 01, 2007 5:45 pm

What's to wonder here, Sergejs? It does not work from beta5 already, no? ;-) It uses "strange" format of 10.10.10.10-255.255.255.255 format (after upgrade) - is that the default format? And once you go into console, it shows nonsense like 10.10.10.10/31 :-)

I will try to upgrade to beta6 to see what changed ...

-pekr-
 
User avatar
sergejs
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6624
Joined: Thu Mar 31, 2005 3:33 pm
Location: Riga, Latvia
Contact:

Thu Mar 01, 2007 5:46 pm

'queue simple' entry should work fine, it looks like 'chart' problem, as we have tried on site, queue simple entry is limiting bandwith correctly.

Who is online

Users browsing this forum: anav, beeyev, Bing [Bot], biomesh, dave864, harvey, sindy and 71 guests