Community discussions

MikroTik App
 
User avatar
larmaid
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 177
Joined: Tue Aug 30, 2005 3:06 pm

need help ubuntu user.....

Sun Mar 04, 2007 3:49 pm

hi,
right now im using ubuntu for my OS n now the problem is i cant open winbox...!!!
is anyone can explain..??
thx
i like it
 
User avatar
mrz
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6043
Joined: Wed Feb 07, 2007 12:45 pm
Location: Latvia
Contact:

Sun Mar 04, 2007 7:00 pm

You can open Winbox using wine.
 
abab_rafiq
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 120
Joined: Thu Aug 24, 2006 12:47 pm
Location: Dhaka

Mon Mar 05, 2007 9:27 am

Dear please post your query at forumDOTlinuxDOTorgDOTbd
 
alex_rhys-hurn
Member
Member
Posts: 325
Joined: Mon Jun 05, 2006 8:26 pm
Location: Kenya
Contact:

Mon Mar 05, 2007 1:20 pm

As mentioned, this post belongs in the Ubuntu forums.

However, if you are a newbie and setting up wine isnt for you (can be a chore) I can recommend a product called Crossover by Codeweavers.

(this is not a sales plug, I am an ubuntu user and found that this helped me to use mikrotik on ubuntu).....

Thanks, and standing by for the FLAMES.....
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Mon Mar 05, 2007 3:53 pm

default settings of wine is very usable if you need to run winbox.

i am using default ubuntu configuration of wine and winbox and dude
 
stealthwave
just joined
Posts: 22
Joined: Fri May 27, 2005 3:00 am
Location: Texas

Wed Mar 07, 2007 1:46 am

I am brand new to Linux and I am running Ubuntu 6.10
Putty and bTest works well.
I can't download winbox on to any of my pc's linux nor microsoft. Server is timing out for some reason anyone else having this problem?
This has been going on for a few days. I need winbox so i can strrip my laptop it's got issues.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24608
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Wed Mar 07, 2007 1:12 pm

You should download winbox from your own router - just enter it's IP into the browser.
 
stealthwave
just joined
Posts: 22
Joined: Fri May 27, 2005 3:00 am
Location: Texas

Wed Mar 07, 2007 3:48 pm

I for got about that, and done it before looking back on site, thanks
 
User avatar
larmaid
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 177
Joined: Tue Aug 30, 2005 3:06 pm

Sat Mar 10, 2007 6:26 pm

@alex_rhys-hurn where i can get Crossover software...???
i like it
 
User avatar
larmaid
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 177
Joined: Tue Aug 30, 2005 3:06 pm

Sat Mar 10, 2007 6:49 pm

@mrz where i can find wine...??
i like it
 
User avatar
mrz
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6043
Joined: Wed Feb 07, 2007 12:45 pm
Location: Latvia
Contact:

Sat Mar 10, 2007 6:55 pm

open console and type:
sudo apt-get install wine
 
User avatar
larmaid
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 177
Joined: Tue Aug 30, 2005 3:06 pm

Sat Mar 10, 2007 7:24 pm

winbox=Windows Box
Linbox=Linux Box :wink:
can mikrotik man make it..??
i like it
 
User avatar
mrz
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6043
Joined: Wed Feb 07, 2007 12:45 pm
Location: Latvia
Contact:

Sat Mar 10, 2007 7:30 pm

tHERE IS NO NEED FOR THAT

winbox works, perfectly on linux, if you don't know how to use wine on linux, then use windows
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24608
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Mon Mar 12, 2007 2:51 pm

mrz said it ;)
 
User avatar
janisk
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 6283
Joined: Tue Feb 14, 2006 9:46 am
Location: Riga, Latvia

Mon Mar 12, 2007 3:35 pm

yes
:twisted:

linbox = linux box = winbox +wine

default config of wine works like a charm even better than in its natural inhabitance :twisted: :twisted:

if it does not then
$ cd ~
$ rm -rf .wine
 
User avatar
chvdr
Member
Member
Posts: 403
Joined: Thu Sep 22, 2005 8:53 pm

Sat May 12, 2007 2:47 am

hello there,
i have similar problem like that
wine works fine with every win program. just if i start winbox or dude application starts and several seconds after freezes and forces to quit.
i am not sure that this is an ubuntu problem. or wine problem. we threated previously that problem into the forum, but nobody help.
regards,
C. G.
 
bushy
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 140
Joined: Thu Oct 20, 2005 11:56 pm
Location: Ireland

Sat May 12, 2007 3:11 am

Probably ubuntu , they seem far more interested in making it shiny instead of making it work.

Who is online

Users browsing this forum: dad2312 and 83 guests